vins catalans de la setmana

Els tres vins de la setmana; Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2018, Ençà 2018 d'Empordàlia i Rovellats Masia Segle XV

Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca

Els tres vins de la setmana; Blanc Tradició de Can feixes, Matís del celler Abadal i Batllori Brut Nature

| 23/02/2021 a les 10:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans, Vins catalans
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2018

Celler: Finca Viladellops
DO Penedès - Massís del Garraf
Varietats: 100% xarel·lo
Criança: Fermentació en bóta de roure i criança en dipòsits amb les seves "mares" fins a l'embotellat d'aproximadament un any.
Preu aproximat: 17 €
Lloc web


Finca Viladellops està situat al Massís del Garraf, al costat del castell d'Olèrdola. Marcelo Desvalls elabora vins des del 1999 utilitzant varietats tradicionals com la garnatxa pels negres i el xarel·lo pels blancs. Les 60 hectàrees de vinya inscrites a la DO Penedès i són ecològiques. El xarel·lo prové de tres parcel·les plantades el 1993, el 1963 i el 1972. Marcelo desvalls ens comenta del vi que per ell "és un vi 100% Massís del Garraf".
Un vi complex que reflecteix, com diu el seu elaborador, el terreny on ha crescut. Notes minerals, de fruita blanca però també anisades i especiades. Notes salines molt agradables de la influència del mar. Si el deixem una estona a la copa, evoluciona cap a notes més dolces com la mel i els fruits secs. Un gran vi que millorarà amb els mesos.
 
Ençà 2018

Celler: Empordàlia
DO Empordà
Varietats: Garnatxa i samsó (carinyena) a parts iguals
Criança: De 3 a 6 mesos en bótes de roure
Preu aproximat: 7,50 €
Lloc web

Empordàlia és un celler cooperatiu de vi i oli situat a Pau, al costat de Vilajuïga. Les vinyes de l'Ençà se situen a Rabós de l'Empordà i a Garriguella. És un vi inspirat en el poema “L’Empordà” de Joan Maragall; “La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya”. La sirena, ens comenten des del celler, fa referència al mar, i el pastor a la muntanya, és a dir, és "un clar homenatge al poeta Joan Maragall i a l'Empordà com a terra".
Es tracta d'un vi potent, amb aromes de fruita negra -gerds, cireres, maduixes- i amb notes especiades de pebre negre i un punt balsàmic. En boca és potent i estructurat. Un vi per gaudir de carns vermelles i de plats amb coccions llargues.
 
Rovellats Masia Segle XV Brut Nature

Celler: Rovellats
DO Cava
Varietats: Xarel·lo, macabeu, parellada i chardonnay
Criança: Gran Reserva 2011
Preu aproximat: 25 €
Lloc web


Parlar de Rovellats és parlar d'una tradició vinícola que a l'heretat Rovellats data del segle XV, el mateix segle que dóna nom a aquest cava de llarga criança. Per Josep Cardona, segona generació del celler, "es tracta d'un cava clàssic per excel·lència, elaborat amb les varietats tradicionals i una mica de chardonnay, que li ressalta la fruita".
 

Extraordinari cava, complex i elegant. Destaquen les aromes intenses de fruita -albercocs, préssec i poma més aviat cuita- combinades amb notes de criança; mantega, fruits secs i brioixeria. Perfecte acompanyant de peixos i mariscs però també d'aperitius. Un gran cava de tall clàssic amb una criança de mínim 84 mesos. S'elaboren poc més de 6000 ampolles.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Vinícola de Nulles
La Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles Sccl, l’Agrària i Secció de Crèdit Espluguense Sccl i l’Agrícola de Calafell Sccl, s’uneixen al grup | 15 són ja les cooperatives adherides al grup
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí.
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí. | Collbaix
El celler manresà acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.