Els vins blancs de xarel·lo de la gamma Nadal X, només sortiran al mercat en collites extraordinàries

Després de ser embotellats, romandran un mínim de 6 mesos al celler per aconseguir un afinament òptim

| 23/02/2021 a les 08:51h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Nadal X Xarel·lo

El celler Nadal fa una aposta per vins de “mitja criança” elaborats exclusivament de collites qualificades com a extraordinàries en la gamma NADAL X de vins tranquils de xarel·lo i xarel·lo vermell ecològics. Aquesta nova línia de treball respon a la voluntat del celler de fer un pas endavant per la qualitat en aquesta gamma, tal com ja va fer anys enrere en els seus escumosos.
 
Amb aquests canvis, el director general i enòleg del celler, Xavier Nadal, creu que Nadal podrà oferir “vins amb més intensitat, persistència aromàtica i volum”. Després de passar tot l’hivern afinant-se en dipòsit pel sistema de bâtonnage -dissolució setmanal de les mares fines en el mateix vi- aquests vins romanen al celler un mínim de sis mesos en ampolla abans de ser comercialitzats.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.