Llopart Original 1887; 97 punts i "a tocar de la perfecció" segons el Master of Wine Pedro Ballesteros

Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter

Llopart, el primer celler en aconseguir el segell Safe Travels

| 20/02/2021 a les 08:04h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Vi destacat, Llopart Original 1887
El títol de Master of Wine requereix uns estudis molt exigents que només superen un 10% dels que s'hi presenten. Pedro Ballesteros és un d'ells, un dels 4 "savis del vi" espanyols i un dels 406 que hi ha a tot el món. 

Per publicar a la revista Decanter ha radiografiat escumosos de l'Estat i  ha reconegut, amb 97 punts, el Llopart Original 1887. El defineix com a “pur Penedès” i com un escumós “a tocar de la perfecció". Ballesteros analitza les tendències d'un sector que s'ha fragmentat, però que ha augmentat la seva qualitat.

Per a Ballesteros hi ha dos factors clau que defineixen els millors vins: el treball curós a la vinya (vinculat a la singularització de les parcel·les i al conreu ecològic o biodinàmic) i les llargues criances.

L’Original 1887 s’elabora amb raïms singulars de les Vinyes de Les Flandes, un enclavament envoltat de bosc mediterrani i plantes aromàtiques, ric en biodiversitat, on els ceps
creixen amb un vigor molt limitat en un sòl d’origen miocènic (de fins a 20 milions d'anys d'antiguitat) i té una criança mínima de 120 mesos. El nom i la imatge reprodueixen una litografia original tribut a la primera ampolla de Llopart, elaborada a la masia familiar l'any 1887.


El Tast de Pedro Ballesteros

Llopart, Original 1887 Brut Nature
Corpinnat 2009
97 punts

A tocar de la perfecció. Un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Montònega (un biotipus local de Parellada) ecològiques, que és molt més que la suma de les seves parts. Deliciós, amb una textura refinada de vi de criança, però també amb fruita fresca i una elegant expressió d’envelliment amb les mares. Final lent i obert. Tot és qüestió d'equilibri, i a mons de distància del xampany: Penedès pur. El millor Llopart que he tastat mai.

Beure entre 2021 i el 2029.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
El gran contrast tèrmic entre dia i nit i el clima continental li aporten més intensitat de sabor, aroma i fruita.
Imatge il·lustrativa
Després de ser embotellats, romandran un mínim de 6 mesos al celler per aconseguir un afinament òptim