Llopart Original 1887; 97 punts i "a tocar de la perfecció" segons el Master of Wine Pedro Ballesteros

Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter

Llopart, el primer celler en aconseguir el segell Safe Travels

| 13/09/2021 a les 11:04h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Vi destacat, Llopart Original 1887
El títol de Master of Wine requereix uns estudis molt exigents que només superen un 10% dels que s'hi presenten. Pedro Ballesteros és un d'ells, un dels 4 "savis del vi" espanyols i un dels 406 que hi ha a tot el món. 

Per publicar a la revista Decanter ha radiografiat escumosos de l'Estat i  ha reconegut, amb 97 punts, el Llopart Original 1887. El defineix com a “pur Penedès” i com un escumós “a tocar de la perfecció". Ballesteros analitza les tendències d'un sector que s'ha fragmentat, però que ha augmentat la seva qualitat.

Per a Ballesteros hi ha dos factors clau que defineixen els millors vins: el treball curós a la vinya (vinculat a la singularització de les parcel·les i al conreu ecològic o biodinàmic) i les llargues criances.

L’Original 1887 s’elabora amb raïms singulars de les Vinyes de Les Flandes, un enclavament envoltat de bosc mediterrani i plantes aromàtiques, ric en biodiversitat, on els ceps
creixen amb un vigor molt limitat en un sòl d’origen miocènic (de fins a 20 milions d'anys d'antiguitat) i té una criança mínima de 120 mesos. El nom i la imatge reprodueixen una litografia original tribut a la primera ampolla de Llopart, elaborada a la masia familiar l'any 1887.


El Tast de Pedro Ballesteros

Llopart, Original 1887 Brut Nature
Corpinnat 2009
97 punts

A tocar de la perfecció. Un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Montònega (un biotipus local de Parellada) ecològiques, que és molt més que la suma de les seves parts. Deliciós, amb una textura refinada de vi de criança, però també amb fruita fresca i una elegant expressió d’envelliment amb les mares. Final lent i obert. Tot és qüestió d'equilibri, i a mons de distància del xampany: Penedès pur. El millor Llopart que he tastat mai.

Beure entre 2021 i el 2029.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

AUTENTIC
Manuel Durán, 17/09/2021 a les 12:16
+0
-0
no es un escumos afrancesat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
La peça més rellevant del jaciment és un bol amb una inscripció en escriptura ibèrica i diverses llavors de raïm carbonitzades
Rosalía, durant un concert
Rosalía, durant un concert | Arxiu ND
La cantant fa un "preguntes i respostes" a Twitter i confessa els seus gustos per aquest plat típic català