Perpetual, el vi més emblemàtic de Família Torres del Priorat, canvia de "look"

La nova anyada 2017 incorpora també novetats en l’elaboració

5 vins blancs de menys de 6€ que trobareu al supermercat i heu de tastar

| 15/02/2021 a les 09:56h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins
Família Torres presenta l’anyada 2017 de Perpetual (DOQ Priorat) amb una imatge renovada. Aquest emblemàtic vi del Priorat, elaborat des del 2005, es mostra ara en una ampolla borgonyona i amb un disseny actualitzat. La nova etiqueta està en consonància amb Mas de la Rosa, el projecte vitivinícola més exclusiu d’aquesta centenària família de cellerers.
 
Perpetual 2017, elaborat majoritàriament amb carinyena i un 20% de garnatxa, prové de velles vinyes (de més de 80 anys) plantades en costers de pedra llicorella. Té l’origen en petites parcel·les de viticultors locals, situats en cinc municipis del Priorat – El Lloar, Porrera, Torroja, El Molar i Bellmunt – per combinar zones fredes i càlides en busca d’un equilibri que expressi el caràcter més genuí de la vinya vella a la DOQ Priorat.

La nova etiqueta està en consonància amb Mas de la Rosa, el projecte vitivinícola més exclusiu d’aquesta centenària família de cellerers

A més de la nova imatge, l’anyada actual també presenta novetats en l’elaboració. La carinyena vella, que transmet clarament l’expressió dels sòls de llicorella de la regió, està ara encara més present en el cupatge i es redueix el temps de maceració de les pells per realçar el caràcter fresc i floral de la varietat. Les botes de roure per a la criança també van deixant pas als fudres de 1.500 litres de capacitat per suavitzar l’aportació de la fusta al vi i donar més protagonisme a la fruita.

Perpetual 2017 ha obtingut una puntuació mitjana de 96 punts sobre 100 a les guies de vi de referència a Espanya (Peñín, Gourmets, Proensa i Vivir el Vino) i 92+ punts Parker. El preu recomanat del Perpetual 2017 és de 64 €.

Per a Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres: “Perpetual va néixer fa més de 15 anys amb la idea de preservar les vinyes velles del Priorat. Degut a la dificultat del seu cultiu en costers i la seva baixa producció, només queden 150 hectàrees de vinya de més de 80 anys a la zona. Perpetual captura l’essència d’aquestes petites parcel·les i rendeix tribut al treball heroic dels seus viticultors”.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.