
Perpetual 2017, elaborat majoritàriament amb carinyena i un 20% de garnatxa, prové de velles vinyes (de més de 80 anys) plantades en costers de pedra llicorella. Té l’origen en petites parcel·les de viticultors locals, situats en cinc municipis del Priorat – El Lloar, Porrera, Torroja, El Molar i Bellmunt – per combinar zones fredes i càlides en busca d’un equilibri que expressi el caràcter més genuí de la vinya vella a la DOQ Priorat.
La nova etiqueta està en consonància amb Mas de la Rosa, el projecte vitivinícola més exclusiu d’aquesta centenària família de cellerers
A més de la nova imatge, l’anyada actual també presenta novetats en l’elaboració. La carinyena vella, que transmet clarament l’expressió dels sòls de llicorella de la regió, està ara encara més present en el cupatge i es redueix el temps de maceració de les pells per realçar el caràcter fresc i floral de la varietat. Les botes de roure per a la criança també van deixant pas als fudres de 1.500 litres de capacitat per suavitzar l’aportació de la fusta al vi i donar més protagonisme a la fruita.
Perpetual 2017 ha obtingut una puntuació mitjana de 96 punts sobre 100 a les guies de vi de referència a Espanya (Peñín, Gourmets, Proensa i Vivir el Vino) i 92+ punts Parker. El preu recomanat del Perpetual 2017 és de 64 €.
Per a Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres: “Perpetual va néixer fa més de 15 anys amb la idea de preservar les vinyes velles del Priorat. Degut a la dificultat del seu cultiu en costers i la seva baixa producció, només queden 150 hectàrees de vinya de més de 80 anys a la zona. Perpetual captura l’essència d’aquestes petites parcel·les i rendeix tribut al treball heroic dels seus viticultors”.