vins catalans de la setmana

Els tres vins de la setmana; Blanc Tradició de Can feixes, Matís del celler Abadal i Batllori Brut Nature

Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo i malvasia, un negre de mandó i un cava elaborat amb les varietats tradicionals

Els tres vins de la setmana; Les Cerveres d'Oriol Rossell, Mim Natura de Vins El Cep i Els Solers de Martí Fabra

| 09/02/2021 a les 16:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins catalans, vins catalans
Imatge il·lustrativa
Blanc Tradició 2019

Celler: Can Feixes
DO Penedès
Varietats: 85% Xarel·lo i 15% Malvasia
Criança: Criança de 8 mesos en dipòsits d'inoxidable.
Preu aproximat: 12,50 €
Lloc web


El celler Can feixes, a Cabrera d'Anoia -Penedès Superior-, és un dels cellers catalans d'obligada visita. Envoltat de vinya i de boscos, el celler manté un perfecte equilibri amb l’entorn per elaborar extraordinaris vins ecològics.
"Segurament poca gent ha tastat un vi blanc com aquest, elaborat amb xarel·lo i malvasia de muntanya, de Mediona", comenta Joan Huguet, propietari del celler.
El Blanc Tradició és un vi amb notes de fruita blanca, fonoll i alguns records cítrics, amb bona cremositat en boca i una acidesa marcada que ens indica que és d'aquells blancs que podem guardar uns mesos perquè milloraran amb el temps. El seu perfum i la seva frescor el fan perfecte per amanides, pastes o formatges.

Abadal Matís

Celler: Abadal
DO Pla de Bages
Varietats: Mandó, Cabernet Sauvignon i Merlot
Criança: 10 mesos en bótes de roure
Preu aproximat: 11,50 €
Lloc web
 
Abadal, situat Santa Maria d’Horta d’Avinyó és el celler que millor representa, des del 1983, el potencial vinícola del Bages.
L'Abadal Matís és el seu projecte més nou, un vi amb predomini de la varietat Mandó (varietat històrica recuperada al Bages). Per Miquel Palau, enòleg d'Abadal, "és un vi que fusiona una varietat històrica recuperada com la Mandó amb les varietats Cabernet Sauvignon i Merlot, arrelades a la nostra finca des de fa molts anys. L'entorn boscós de les nostres vinyes omple aquest vi llarg i elegant d'un matís d'aromes balsàmiques i de sotabosc". Trobareu fruita vermella abundant -gerds, móres, maduixes...- combinada amb aromes de sotabosc i mentolats. Els 10 mesos de criança en bótes de roure li aporten cos en boca i notes de tabacs i cacaus.

Batllori Brut Nature

Celler: Batllori
DO Cava
Varietats: Macabeu (30%), Xarel·lo (50%), Parellada (20%)
Criança: Mínim 12 mesos
Preu aproximat: 8,5 €
Lloc web


Cava jove elaborat per Batllori, un petit celler familiar situat a Subirats (Penedès) que actualment dirigeixen Maria Font i Marçal Montserrat. “Amb aquest cava busquem un perfil fresc i aromàtic amb el qual volem obrir la porta a Batllori i al món dels caves a aquells que a vegades diuen 'jo no sóc de caves'".
Fresc i amb una bombolla ben integrada, trobareu notes d'herbes fresques mediterrànies com el fonoll (típic de la varietat xarel·lo) i fruita blanca -poma i pera-. Torrats suaus i bona acidesa. Un cava per l'aperitiu o per combinar amb pasta, pizza o pa amb tomàquet i embotit.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.