L'INCAVI organitza una jornada tècnica sobre varietats resistents a les malalties fúngiques

El pròxim 11 de febrer i de manera telemàtica es farà la jornada per parlar dels reptes i els avenços de les varietats resistents per hibridació

Una anyada inoblidable i de supervivència: així seran els vins del 2020

| 02/02/2021 a les 07:00h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Per aprendre'n, varietats resistents, varietats de raïm resistents
Efectes del míldiu
Efectes del míldiu | Maria Rosa Ferré
Després d’una afectació tan gran de míldiu com ha estat la campanya 2020 des de l'INCAVI creuen que es necessari donar un impuls a noves estratègies que serveixin per a prevenir campanyes amb pèrdues de fins al 75% de collita en alguns casos.

Una de les opcions que el sector està investigant des de fa anys es l’ús de varietats resistents per hibridació a plagues i al canvi climàtic. Per tal de poder dissenyar una estratègia comuna dins del sector pel que fa a l’ús d’aquest material vegetal l'INCAVI reunirà en un únic espai tant a experts europeus que ja fa anys que les estan fent servir, com empreses i entitats que estan estudiant el seu ús a Catalunya.

​La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament aquí.


Programa

12.00 h Presentació de la Jornada Sr. Salvador Puig, Director General d’INCAVI

12.10 h Les varietats resistents com a solució sostenible a l’ús de fitosanitaris. L’experiència francesa. Sr. Hernán Ojeda, INRAE, Unité Expérimentale de Peche Rouge.

12.30 h Avaluació de varietats resistents a míldiu i oïdi en 4 zones vitivinícoles de la Península Sra. Mireia Bordas, Agromillora.

12:50 h Ús de les VRIACCs al Penedés: reptes i resultats Sr. Josep Maria Albet, Albet i Noya

13:10 h Experiència penedesenca: estudi de varietats resistents a míldiu i oïdi en les condicions del 2020 Sr. Lluís Giralt, INCAVI

13.30 h Itinerari legal i properes passes en l’ús de les varietats resistents a Catalunya Sr. Xoán Elorduy, INCAVI

13.50 h Torn obert de preguntes

14.00 h Conclusions i Cloenda de la Jornada

Lloc de realització L’esdeveniment es realitzarà de forma online mitjançant la plataforma Zoom. Després de realitzar la inscripció se us farà arribar l’enllaç. Inscripcions

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.