Front comú de DO Costers del Segre i Ruta del Vi contra la massificació de centrals eòliques i solars

Defensen "les energies renovables basades en un model de planificació responsable".

5 vins blancs de menys de 6€ que trobareu al supermercat i heu de tastar

| 29/01/2021 a les 08:16h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
La Denominació d'Origen Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida han fet públic un manifest conjunt "en contra de la massificació de centrals eòliques i solars a les comarques lleidatanes".

La DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida apleguen una quarantena de cellers, i una seixantena d'entitats públiques i privades, respectivament. Defensen "la transició energètica cap a les energies renovables i en aquest sentit, demanen a les administracions "un model de planificació responsable, amb una visió global del territori que respecti el valor paisatgístic i mediambiental i que valori les activitats lligades al territori."

El manifest també rebutja "un model de concentració massiva de centrals eòliques i solars promoguts, majoritàriament, per grans empreses energètiques que comporta importants impactes ambientals i paisatgístics. Un model que, a més, perjudica les explotacions agràries i empreses lligades al territori que veuen afectada la seva activitat"

Per tot això, cellers i entitats enoturístiques demanen "que les administracions corresponents vetllin per la qualitat paisatgística del nostre territori i la sostenibilitat del seu turisme; que s'eviti la concentració d'aquestes infraestructures en un territori limitat; i que s'aposti per un model de creixement energètic que respecti el territori i tingui en compte la ciutadania i el teixit empresarial i social per prendre decisions que afavoreixin el desenvolupament de les nostres comarques".

Podeu llegir el manifest aquí.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.