Sibarites

Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya: "Més que gaudir i presentar-se, un dia darrere l’altre, com un sibarita infantil, golafre, inconscient i exhibicionista, cal bregar per fer que tot això, algun dia, rutlli com ho ha de fer".

Qüestió d’imatge

| 20/01/2021 a les 07:33h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Opinió, La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Pixabay
En veure l’èxtasi de molts comunicadors quan tenen al davant un vi qualsevol o un plat exquisit, venen al cap imatges dels místics de la contrareforma. De fet, qualsevol d’ells sembla dir allò de “vivo sin vivir en mí”, mentre connecta el mode “menjar” a una de les sis càmeres del seu mòbil per fer-li una foto al plat, a l’ampolla o a totes dues coses en maridatge; i publicar acte seguit el seu fantàstic privilegi i la sort - o el mèrit, mai se sap – de tenir-los al davant per cruspir-s’ho tot plegat i tot seguit. O potser degustar-ho, que és com es diu ara. I després, potser publicar, un altre cop, un text adient com ara “muero porque no muero”.

Aquest posat que és tan críptic com superficial, però, no enganya ningú. El tràfic que hi ha per sota és fàcil d’entendre: un seguit de somriures i politesses buides i efímeres, un pagament en espècie o en metàl·lic, simplement la voluntat d’accedir al cel dels que es guanyen la vida com foodies o winelovers, o el que sovinteja més mentre s’espera aquesta fita, que és no pagar el compte a canvi d’una piulada per a un grapat més gran o més petit de followers.
 

Foto: La Guia de Vins de Catalunya


En el cas del vi català, però, és urgent que des de la comunicació es tractin temes que no siguin pur sibaritisme de dillettanti que mostren un per un la seva immensa sort, o bé la dels seus sentits i estómac, a la resta del món al que accedeixen; si més no, per no acabar com aquell foodie que, ja fa uns quants anys, va desaparèixer de sobte enmig d’un recorregut pels millors restaurants del món, un viatge que ell mateix havia anunciat a bombo i plateret potser per fer un llibre o per dir pel seu compte quin n’era el millor. Mai no ho sabrem perquè més enllà d’una depressió, mai va aclarir si n’estava fart de tanta pretensió, de tanta aristocràcia al seu voltant, o de que li saltés una alarma a la zona del fetge cada cop que seia a taula.

Hi ha molta feina a fer. I és una carrera de fons, una marató. Benvinguts tots els esforços per millorar, analitzar, sumar, i aportar material al debat sobre el vi català, que està en constant transformació des que ha començat a trobar el nord. Però res de tot això es farà fent fotos a les ampolles que beveu o als plats que us serveixen als restaurants que visiteu, sinó pensant, debatent i exposant públicament les opinions sobre els problemes del sector. Més que gaudir i presentar-se, un dia darrere l’altre, com un sibarita infantil, golafre, inconscient i exhibicionista, cal bregar per fer que tot això, algun dia, rutlli com ho ha de fer.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.
Imatge il·lustrativa
Els guanyadors s’han donat a conèixer en una gala telemàtica que s’ha pogut seguir a través de Youtube i Zoom
Imatge il·lustrativa
Foto: Alimentària
Algunes empreses del sector participaran en el Gastronomic Forum Barcelona a l'octubre