novetats

Via Edetana Blanc 2019, el primer vi ecològic certificat d'Edetària

Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier

El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €

| 15/01/2021 a les 06:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, primer vi ecològic d'Edetària, Via Edetana Blanc 2019
Imatge il·lustrativa
Edetària treu al mercat Via Edetana Blanc 2019, el seu primer vi amb certificat ecològic que compta amb una limitada producció de 50.000 ampolles. Les 60 hectàrees de cultiu ecològic de l'elaborador de la Terra Alta Joan Àngel Lliberia es preparen més per presentar més vins certificats; Via Edetana Negre, Edetària Selecció Blanc, vi de Finca el Mas d'Edetària Selecció, així com tots els vins parcel·laris de Finca.

Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier.

Un cop acabada la fermentació, la meitat de el vi rep una criança de quatre mesos en bótes de 300 litres i l'altra meitat es treballa amb les seves mares per extreure la màxima expressió varietal. En boca és ampli i potent, on els elements aromàtics estan ben integrats, cremós, fresc, mineral i elegant. El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €.

Aquest llançament es produeix mesos després de rebre la distinció de Vi de Finca Qualificada pel seu Mas d'Edetària Selecció. Es tracta del primer vi de la DO Terra Alta en rebre aquest reconeixement, que premia aquells vins de raïm procedents d'una mateixa finca que segueixen uns protocols més exigents per part de la DO pel que fa a producció i rendiments. A més, aquest reconeixement posa en valor el prestigi nacional i internacional guanyat per aquest vi al llarg d'aquesta última dècada.
 

Joan Àngel Llibèria


Edetària es va unir el 2020 al portfoli de cellers exclusives de la distribuïdora Primeres Marques, amb l'objectiu d'abordar el mercat nacional i fidelitzar la presència dels seus vins en la restauració de gamma alta. El celler està present actualment en més de 25 països i la seva exportació representa el 70% de la xifra de negoci.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Producció limitada???
Jordi F, 16/01/2021 a les 13:09
+0
-0
50.000 ampolles és producció limitada??? mare de déu quin marketing quasi és la producció de molts cellers

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.