vins catalans de la setmana

Els tres vins de la setmana; Mas La Plana de Família Torres, Giró Ribot Brut Nature Reserva i AVGVSTVS Cabernet Franc

Aquesta setmana us proposem dos vins negres i un cava

Els 12 millors vins catalans per Nadal segons Forbes

| 08/01/2021 a les 08:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans pel cap de setmana
AVGVSTVS Cabernet Franc 2016

Celler: AVGVSTVS
DO Penedès
Varietat: 100% Cabernet Franc
Criança: 16 mesos en bótes de roure francès
El celler del Vendrell ens presenta aquest vi negre potent, amb notes de fruita negra -busqueu-hi gerds-, florals -violetes-, mentolats i espècies. El seu enòleg, l'Enric Roca, ens comenta que “aquesta varietat, el cabernet franc, plantada al peu del mediterrani ens dóna una elegància excepcional”.

Preu aproximat: 12,60 €

Mas La Plana 2015

Celler: Família Torres
DO Penedès
Varietat: 100% Cabernet Sauvignon
Criança: 18 mesos en bótes de roure francès
Mas La Plana és un vi icona del celler penedesenc. Va ser dels primers cabernets de l'Estat -juntament amb el de Jean Leon, avui també un celler de la família-. Per entendre aquest vi ens hem de situar als anys 70, on els grans vins negres eren elaborats amb cabernet. Per Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres "la primera collita de Mas La Plana de 1970 va vèncer a les Olimpíades del Vi de París el 1979, deixant clar que al Penedès es podien fer grans vins capaços de competir amb els millors del món. També ens va marcar el camí cap a l’elaboració de vins singulars que hem seguit des d’aleshores la quarta i la cinquena generació".

Mas La Plana, que prové d’una finca a Pacs del Penedès, és un vi que obté sempre puntuacions properes al 100 a les grans guies i concursos. Busqueu-hi molta fruita negra -nabius- i cacau. Un vi complex, potent, llarg i saborós d'una anyada fresca.

Preu aproximat: 55 €

Giró Ribot AB Origine Brut Nature Reserva

Celler: Giró Ribot
DO Cava
Varietats 50% Macabeu 30% Xarel·lo 20% Parellada
Criança en ampolla entre 24 i 36 mesos
Cava amb aromes d'ametlles, mel i herbes seques. Bon carbònic i bona acidesa, un gran cava si tenim en compte el seu preu. Potent i sec en boca, amb les notes torrades de la criança. Eduard Sanfeliu, propietari del celler, diu del cava que és "elegant, estructurat i versàtil, l'aliat perfecte per les ocasions més especials".
Us combinarà bé amb plats suaus i condimentats; pastes, peixos, mariscs, carn blanques i alguna carn vermella.

Preu aproximat: 10,90 €

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Alguns supermercats tenen una bona representació de vins catalans a bons preus. En Xavi Ayala n'ha tastat uns quants i n'ha escollit cinc que no passen de 6 €
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa  la preservació de l'entorn.
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa la preservació de l'entorn. | Llopart
El segell Safe Travels, gestionat per Turisme de Barcelona, permet als viatgers reconèixer empreses amb protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció Covid-19
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)