most ecològic

Gil Coma i Magda Bages treuen al mercat el Mostatxo, un suc de raïm ecològic

Els excedents de raïm d'aquest any animen al viticultor Gil Coma i a la dissenyadora Magda Bages a crear una divertida marca de most ecològic.

Reflexions de Gil Coma, viticultor: L'horripilant any dos míldiu vint

| 28/12/2020 a les 08:47h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, most ecològic Mostatxo
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques | Marc Ensenyat
Recalquen els viticultors que el Mostatxo és un "suc de raïm d’agricultura ecològica i biodinàmica". Compromesos al màxim amb l'entorn i amb el pagès, elaboren una beguda sense alcohol apte per a tots els públics. Tal com expliquen "el resultat és un most molt ric en sucres naturals, amb un elevat contingut energètic, i amb propietats depuratives i antioxidants"

A partir d'una premsada suau aconsegueixen most flor, suau i delicat, una beguda que explica també el territori i l'essència de la vinya.

Mostatxo Blanc i Mostatxo Negre

Treuen al mercat dues versions del most, una de raïm blanc i l’altre de raïm negre -el blanc filtrat i el negre sense filtrar- perquè, diuen, els ajudem a "definir quina és la que preferim en properes anyades". Les dues versions del most són aptes per a vegans, sense sucres afegits i no contenen sulfits ni conservants.
El blanc està elaborat amb 40% macabeu, 40% xarel·lo i 20% parellada. El negre és 85% ull de llebre i 15% sirah.


Gil Coma i Magda Bages


El Gil Coma de Can Castany, recent col·laborador de Cupatges, és filòleg de formació i pagès de vocació. Gestiona les finques de Can Castany i Can Farigola, ambdues a Gelida. Ell ha transformat l’agricultura convencional en ecològica, certificada pel CCPAE i, des del 2016, també en biodinàmica, certificada per DEMETER i BIODYVIN.
 


La Magda Bages de Cal Ros és dissenyadora gràfica i gran afeccionada als productes naturals. Elabora sabons, melmelades, confitures i tota mena de menges a partir de plantes que recol·lecta. També fa d’apicultora en un apiari que està ubicat a Can Castany, a prop de les vinyes d’on prové el raïm del Mostatxo. Amb aquestes abelles, a banda d’obtenir mel, també busca com a objectiu beneficiar l’ecosistema.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Incavi promou un llibre d'una vintena de pàgines amb continguts sobre servei i vi català destinat als restaurants sense sommelier | Algunes veus qüestionen la idoneïtat d'haver-lo publicat en un moment de "subsistència" dels restaurants per la pandèmia i d'altres reclamen més esforços formatius
Imatge il·lustrativa
En el seu camí cap a la sostenibilitat i la lluita pel canvi climàtic, el celler del Vendell ha aconseguit proveir-se únicament d'energia verda el passat 2020.