La Fredat 2016

La Fredat 2016 garnatxa negra, essència prioratina

Casa Gran del Siurana, elaborador de la coneguda gamma GR-174 o les gammes Cruor, treu al mercat l'anyada 2016 de La Fredat; un vi complex, potent, però alhora fresc i amb un marcat segell Priorat

Surt al mercat el cava ecològic Privat Brut Nature Reserva

| 22/12/2020 a les 08:50h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, La Fredat 2016, La Fredat DOQ Priorat
Als afores de Bellmunt del Priorat, a tocar del riu Siurana, es troba la masia coneguda com la Casa Gran. Un edifici amb tres-cents anys d'història en el que antigament van residir els monjos cartoixans del monestir de Scala Dei, l'ordre monàstic que ja al segle XII va introduir la viticultura al Priorat. El celler Casa Gran del Siurana inicia la seva trajectòria l'any 2000 i actualment elabora el GR-174, el Cruor, el Gran Cruor i La Fredat.

La Fredat 2016 neix a Bellmunt del Priorat i prové d'una finca muntanyosa de 40 hectàrees en terrasses i pendents. Expliquen des del celler que la construcció de les terrasses va ser "un procés dut a terme amb molta cura amb l'objectiu d'aconseguir la màxima eficiència del cultiu respectant al màxim el medi ambient i el paisatge tenint en compte el clima mediterrani que deixa pluges intenses en poques hores".
 
El sòl és de llicorella, el típic terrer del Priorat format per fragments de pissarra esmicolada que facilita el desenvolupament d'unes arrels profundes que permeten a la vinya suportar millor les altes temperatures i aprofitar al màxim els nutrients de la terra.
 
La Fredat 2016, elaborat exclusivament amb la varietat Garnatxa, és un vi que s'ha criat durant 15 mesos en bótes usades de roure francès. Anna Gallisà, la seva enòloga, destaca com la varietat garnatxa "s'expressa amb autenticitat" en aquest terroir de Bellmunt. És un vi que destaca per la seva intensitat. És complex, llarg, però sobretot, equilibrat. Amb notes florals i de fruita negra -gerds i móres- combinades amb les notes de la criança; vainilla, cacau i notes fumades. Un vi ideal per acompanyar coccions llargues; carns de caça, guisats de porc o vedella, però també serà un bon acompanyant de postres amb xocolata.


LA FREDAT 2016
CELLER: Casa Gran del Siurana
Varietats: Garnatxa negra
DOQ Priorat
Criança: 15 mesos
Alcohol: 14,5% Vol.
Preu: 23 euros
Web del celler

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Incavi promou un llibre d'una vintena de pàgines amb continguts sobre servei i vi català destinat als restaurants sense sommelier | Algunes veus qüestionen la idoneïtat d'haver-lo publicat en un moment de "subsistència" dels restaurants per la pandèmia i d'altres reclamen més esforços formatius
Imatge il·lustrativa
En el seu camí cap a la sostenibilitat i la lluita pel canvi climàtic, el celler del Vendell ha aconseguit proveir-se únicament d'energia verda el passat 2020.