​Càtering de Nadal per no trobar a faltar els canelons de la sogra

Nadal en petit comitè sense veure gaire a la família; us recollim 7 propostes saboroses i tradicionals per menjar a casa molt bé sense embrutar-se el davantal

5 restaurants vegetarians a domicili que us agradaran si o si

| 18/12/2020 a les 09:14h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, caterings nadal, caterings per nadal, catering per nadal
Caldereta de llamàntol del Majestic
Caldereta de llamàntol del Majestic
Dies de canelons, pulardes, foie i molta sarsuela de rap. Nadal i els seus plats copiosos són a tocar. Però aquest any seran molt diferents. Aquests dies de trucades creuades fent càlculs per mirar d'asseure a una mateixa taula 10 persones de dues bombolles diferents. Molts ja hem assumit amb resignació que no tastarem els canelons de la sogra, però també tenim clar que no volem cuinar hores i hores i que, potser, ens mereixem algun caprici extra. El menjar a domicili (delivery) triomfa deliberadament quan som molts a taula.

Serà també així en aquestes festes amb un nombre d'arreplegament familiar tan controlat? En un any de baixada de vendes generals, el sector del cava i el vi, el de l'ibèric i el marisc miren amb ulls esperonadors la seva última oportunitat per salvar -si és que ho fan- la temporada. Tradicionalment, la venda d'aquests productes els últims dies de l'any representen a aquests tres sectors un 40% de la seva facturació anual. Amb l'absència del perfil del gran comprador internacional, els productes prèmium confien en l'augment del consum a la llar arrossegat, en part, per la compra en línia i la degustació de menús gurmet a casa. Per fer la tria més fàcil, us proposem alguns dels millors deliverys i càterings tradicionals que podeu encarregar a Barcelona. Prepareu la cullera.

Vila Viniteca

Si imaginéssim un menú de Nadal ideal, segurament s'assemblaria a aquest. Des de fa 15 anys, Vila Viniteca ofereix un menú on cada plat porta un segell Michelin diferent. "La Cuina de les Estrelles" apropa els plats més saborosos per festes a casa de xefs mediàtics a qui gairebé tothom coneix. Enguany la partitura l'escriuen Paolo Casagrande (Lasarte), Jordi Cruz (ABaC), Oriol Castro, Mateu Casañas, Eduard Xatruch (Disfrutar), i els germans Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres).
 

Per molts seria impossible o inassumible econòmicament reservar en algun d'aquests establiments per convidar la família. De manera que portar-se a casa el menú és fer un tastet a la tradició d'aquestes festes passada pel sedàs de la seva creativitat. El menú d'aquest any està compost per un entrant; el foie escabetxat amb vegetals adobats, fines làmines de colomí i consomé lleuger d'aus elaborat per Casagrande del Lasarte (3 estrelles); el primer plat són els canelons de rostit amb ceps, fetge d'ànec, tòfona i beixamel amb llet de cabra del televisiu Jordi Cruz de l'ABaC (3 estrelles); el plat principal és el pollastre de pagès amb picada de gingebre, xocolata i bitxo amb carxofes, rovellons i xips de moniato anisades de l'Oriol Castro, el Mateu Casañas i l'Eduard Xatruch, exBulli xefs i socis del Disfrutar (2 estrelles); i, de postres, la mousse cruixent de xocolata 70%, cassís i miso del Javier i el Sergio Torres de Cocina Hermanos Torres (2 estrelles).
 

Cada plat té el seu preu (entre 6 i 18 €) de manera que pot combinar-se a casa amb altres elaboracions a fi d'acabar d'arrodonir el menú. A més, els sommeliers dels quatre restaurants han fet una selecció de vins per acompanyar els plats que poden adquirir-se a la web de la coneguda distribuïdora de vins: Mim Natura Blanc de Noirs Gran Reserva 2014 (DO Cava), Zind-Humbrecht Muscat Goldert Grand Cru 2018 (AOC Alsace), Mestres Visol Brut Nature Gran Reserva 2013 (DO Cava), Dominio do Bibei Lalama 2017 (DO Ribeira Sacra), Detrás de la Casa Syrah 2017 (DO Yecla), The Chocolate Block 2018 (Swartland, South Africa), Telmo Rodríguez MR 2018 (DO Málaga) i Martinet Ranci Dolç (DOQ Priorat).

https://www.vilaviniteca.es/es/jordi-cruz-abac-canelones-de-rustido-navidad-2020.html
Reserves: 933.101.956 | teca@vilaviniteca.es

Els plats només estan disponibles en take away a la botiga del carrer Agullers 9, del 14 de desembre de 2020 al 5 de gener de 2021.

Aspic, càtering de luxe

Si sempre hem imaginat com seria un càtering de luxe en la intimitat de casa nostra, Aspic posa la teca. L'empresa de restauració fundada fa 15 anys i dirigida per Quique Roca-Umbert i Eduard Casanovas, dóna un servei de càtering a l'alçada dels grans restaurants; amb productes de primera qualitat i un servei cuidat i professional. Aperitius, entrants, plats de carn, peix, guarnicions i postres nadalenques perquè el client pugui confeccionar el menú precís que li interessa amb combinacions originals, clàssiques o emulant un menú tradicional familiar 100%.
 
 
Per obrir boca: canapès com el roley de salmó i llagostins, el bombó de salmó amb mascarpone i wasabi o la safata de sushi (16 peces). Com a entrant, crema de gambes amb ravioli de marisc, duna de llamàntol amb jabugo i fruita seca o el mil fulls de pasta amb salmó fumat i llagostins. També hi trobareu la tradicional sopa de Nadal amb galets, és clar, sense oblidar els canelons tradicionals de Sant Esteve amb foie i tòfona. Com a principal, capó a la catalana, medallons de pularda desossada amb brunoise de ceba i moscatell d'Alella, garrí cruixent amb pinya al rom o cabrit a l'estil tradicional. El rap allagostat és un dels èxits del càtering que també té dos restaurants annexos als seus establiments, també el llobarro salvatge amb allets tendres i de marge a més de molts altres exemples. Si no pot faltar el dolç a la vostra taula, us podem preparar un assortiment de pastes de te artesanes, un de torrons clàssics o originals o unes postres artesanal: del seu lemon pie, a unes textures de xocolata o el tradicional tronc de Nadal.

https://aspic.es/descargas/Nadal_2020.pdf
Direcció: Pau Casals 24/ Dr. Ferran 23
Tel.: 93 200 04 35/ 93 250 38 78

Windsor

Des de fa tres anys, fins a finals de l'hivern, el Windsor ofereix cada dimarts i dimecres un saborós menú complet dedicat a un dels plats més apreciats del receptari català: l'escudella. Una experiència gastronòmica que conserva tota l'essència de la recepta purista, però portada a un nivell superior de refinament, segell d'identitat de la cuina catalana creada pel xef David Rodríguez. Pot ser cuinar el brou a foc lent durant més de 48 hores per aconseguir un sabor intens i subtil alhora no sigui el nostre pla idíl·lic per festes.
 

Per sort, l'escudella i carn d'olla (que no el menú complet) d'aquest menú es pot demanar per emportar. L'encàrrec compren la sopa de galets, a la qual li segueix com a segon un plat amb tots els ingredients que componen la recepta original de l'escudella: col, cigrons, pastanaga, terrina d'escudella, botifarra blanca i negra, pilota de brou i talls de porc i vedella. (35.00 €). Es pot complementar amb altres plats de la seva carta delivery/take away, igualment saborosos: canelons de llagostins, porro i pastanaga amb salsa dels seus coralls, llobarro salvatge desespinat al buit sobre llit de carxofes rostides o l'espatlleta de xai anyell a les 12 hores amb parmentier al romaní són alguns exemples entre molts d'altres. És importantíssim fer les comandes fins al dissabte de la setmana anterior, especialment si es demanen diverses racions.

https://restaurantwindsor.com/menu/

Encàrrecs: 93 2377588. El transport és gratuït a partir dels 60,00 €

The Butler, el concepte són les 'tablesides'

Formatges afinats, fumats d'autor, caviar, ostres ... Qui vulgui donar als àpats a casa un punt de sofisticació més enllà dels tradicionals canelons, els interessarà la fórmula de The Butler. Poden crear-se un menú àmpliament recalçat en el producte selecte i de qualitat amb una àmplia varietat de propostes i preus. Si opteu per encarregar producte a la seva web, podeu deixar-vos seduir per algunes de les capses de productes seleccionats que faran del pica-pica una festassa grossa 53-275 €). Si preferiu un servei de càtering a casa, us faran el pressupost que necessiteu i podreu triar també el servei de cambrers i decoració a mida.
 

Per Nadal (i sempre) confiar en aquesta firma és garantia d'una gran celebració molt original gràcies als seus detalls i a la singular aposta pels productors locals, entre ells, Pau Santamaria, fill del desaparegut xef de Can Fabes. La fórmula dels seus tablesides recrea espais per degustació dels productes triats amb cuina in place (ous de corral, arrossos, peixos a la brasa) on vulgui el client o a Santa Fe (Can Pujadas), un espai masover idíl·lic que data dels segles XVI i XVII amb una església que compta amb vidrieres construïdes per Gaudí.

https://thebutlercatering.es/shop/
Reserves: 649 092 084 / info@thebutlercatering.es

Foodlona

Per tercer any a Badalona i per primer cop a Barcelona, Foodlona disposa d'una oferta gastronòmica especial pensada per les festes nadalenques amb una carta de més de 30 referències, des d'aperitius, entrants, sopes, canelons, peixos, carns i postres. A mig camí entre la botiga de càtering, l'obrador a vista i l'escola de formació en pastisseria i cuina, Mireia March (@mireiamach) Miquel Antoja (@miquelantoja) i un amic de tota la vida, Sergi Blaya, van obrir aquest concepte amb molt d'èxit. El seu menjar preparat cada dia és assequible sense pretensions, però amb tota la tècnica pròpia d'un xef com Antoja que fa molts anys que cuina els més diversos estils. Entre la proposta nadalenca trobem l'escudella tradicional, uns galets XL farcits de pilota o uns canelons (de tres carns, de rap i llagostí o de verdures). Entre els segons, clàssics com l'espatlla de xai sense feina, el melós de vedella a baixa temperatura, el garrí al forn o el suquet de rap i gamba vermella (8-16,50 €).
 

"Creiem que aquesta carta és la millor manera d'ajudar a tothom en els àpats nadalencs, ja que potser algú només necessita l'escudella, que porta molta feina elaborar-la, o només necessita el segon plats perquè del primer ja se n'encarrega l'àvia, el pare o la cunyada. Donem un ampli ventall de possibilitats sense obligació de comanda mínima, ni d'escollir un menú tancat" explica Mach, directora d'Operacions i directora de Màrqueting de l'empresa. El dia de Reis, que és l'últim dia de les festes i potser estarem més mandrosos, podem aprofitar per endur-nos a casa un menú tancat amb Tortell de Reis inclòs, fet per l'equip de pastisseria capitanejat per Valentina Lorieto, una xef amb àmplia experiència que dóna encara més solvència al conjunt de la proposta.

https://www.foodlona.com/carta/carta_foodlona_navidad_2020_ca.pdf
Encàrrecs: store@foodlona.com / 936692563-931929915
Recollida: Riera de Canyadó, 44 (Badalona)/Carrer Girona, 71 (Barcelona)

La Taverna del Clínic

Aquest any la Taverna dels germans Simoes, que ha estat recentment inclosa a la guia Macarfi 2021 dels 100 millors restaurants de Barcelona i Madrid, posa a la disposició de la seva clientela una àmplia carta de plats nadalencs per emportar. Toni Simoes ha preparat els clàssics nadalencs que ens agraden a tots amb un toc original, elaborats sempre amb un producte excepcional i de temporada. És sense cap dubte i tal com vàrem veure durant el confinament, una de les seves vàlues: mantenir els mateixos proveïdors, idèntica qualitat dels productes i no repercutir les despeses de servei.
 

Si dissenyem un menú per degustar a casa triant de la seva web, serà d'allò més sibarita: llagosta, gambes XXL, llamàntol, ibèrics i caviar Beluga per començar. I, després, carn d'olla nadalenca, canelons de foie, ànec i ceps per acabar amb un espectacular morro de bacallà, el rap amb cloïsses, el peix de llotja al forn (Llobarro-Daurada-Déntol-Turbot), el capó farcit a la catalana o un pollastre de pagès de festa major. (plats entre 7,50 i 50 €). Les comandes per delivery estan realitzades pel mateix personal de l'establiment.

https://www.latavernadelclinic.com/el-catering/

Comandes: take away o delivery 934.104.221 / Whatsapp al 696493372. A recollir abans del migdia els dies 24, 25 i 31 de desembre.

Sintonia, a Casa per Nadal

El take away del restaurant, ubicat als baixos del Gallery Hotel Barcelona, ha repensat els seus plats per fer de Nadal tot un espectacle a casa. Amb opcions ben tradicionals com el brou d'escudella amb galets i carn d'olla o els canelons de pollastre de pagès gratinats amb beixamel trufada, el seu xef, Pablo Tomás (ex elBulli) presenta una carta de coccions ben lentes on inclou diversos plats entre els quals escollir per configurar un menú amb entrants, principals i postres. No falten en aquest menú opcions gastronòmiques que són ja clàssics d'aquestes dates com les ostres, el salmó o el foie gras; que en aquesta ocasió Tomàs ens proposa degustar a la sal amb confitura de tomàquet i reducció de bitter. Entre els principals, opcions per fer les delícies tant dels amants de la carn com del peix amb, per exemple, un jarret de vedella de llet lacat per als primers o un suquet de rap amb patates, cloïsses i gambes per als segons. I com no, sense oblidar al rei de les taules catalanes en aquestes dates: el pollastre de pagès farcit amb orellanes, prunes, pinyons i vi ranci.
 

Un menú per endur-se que està disponible per als dies 24, 25 i 26 de desembre, però amb reserva prèvia fins al 22 del mateix mes. Per a la seva recollida, Sintonia ens ofereix un plus: recollida el 24 de desembre de 12 a 18 h al mateix passatge de Sintonia amb l'atenció especial de la mateixa xef, Pablo Tomás, i del sommelier i cap de sala de l'espai, Julià Duc, que estaran a disposició dels clients per explicar-los la preparació i presentació dels plats que podran gaudir a casa, així com la selecció de vins, caves i xampany que Duc acuradament ha preparat per a l'ocasió. A més, per a aquells que ho necessitin hi ha la possibilitat de lliurament a domicili.

https://restaurantesintonia.com/wp-content/uploads/2020/11/TAKE-AWAY-SINTONIA_CARTA-TRUFA.pdf

Reserves: 34 93 415 88 94 / Whatsapp al 673 51 58 30. Pels dies 24, 25 i 26 de desembre, reserves fins al 22 i recollida, el 24 de desembre de 12 a 18 h. Per a comandes de més de 50 €, l'enviament és gratuït.

Majestic

Sense sortir de l'entorn hotel que tantes bones nits ens ha fet passar en el passat, destaquem per concloure aquest llistat la proposta d'un dels establiments mítics a Barcelona per fer de les nits assenyalades de l'any una festa. L'emblemàtic i decididament històric hotel de família Soldevila-Casals situat al Passeig de Gràcia ha preparat un menú de Nadal en take away molt tradicional, al gust de la seva exquisida clientela. Com sempre, la proposta és de cuina mediterrània de proximitat i de mercat, tradicionalitat catalana i discrets tocs internacionals, on la distinció i la classe passen per davant d'altres coses. Està compost de la tradicional escudella de galets, els canelons de pollastre de corral amb beixamel trufada, el famós Pastís Majestic de xocolata i praliné i una selecció de torrons (44 € per persona).
 

El Majestic en el seu temps va rebre a Ernest Hemingway i a Antonio Machado, i després d'una reforma de cinc anys executada per l'interiorista Antonio Obrador, ha reprès el seu lloc en la iconografia d'aquesta petita gran ciutat. El Majestic fa 100 anys que forma part activa de l'arquitectura, la societat i la vida de la nostra ciutat. Amb el seu menú deixarem que entri una mica d'història de Barcelona i luxe a la nostra casa.

https://majestichotelgroup.com/ca/navidad-2020
Reserves: 934881717 / navidad2020@hotelmajestic.es

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Fins el 31 de gener el celler ofereix un 5% de descompte en totes les seves compres aplicant el següent codi al check out de la compra: vinselcep5
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €