Novetats de Vins Catalans

Vins El Cep treu al mercat dos edicions limitades; un Xarel·lo brisat i un Pinot Noir

Tal com diuen des del celler "a anys excepcionals, vins excepcionals"

Vins El Cep elabora 365 ampolles del Clot del Roure Brisat i 361 del Racó de Camps

Vins El Cep, empresa que aporta "valor al territori"

| 28/11/2020 a les 18:35h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins El Cep
Imatge il·lustrativa
En un any fatídic en què el míldiu s’ha emportat més del 80% de la collita del celler, Vins El Cep aposta per seguir oferint vins autèntics i de qualitat i treu al mercat dos vins nous d’edició limitadíssima.
 
Es tracta del Clot del Roure Brisat 2018 100% Xarel·lo - se n'han elaborat només 365 ampolles- i el Racó de Camps 2019 100% Pinot Noir -361 ampolles-.

Clot del Roure Xarel·lo Brisat 2018

En paraules del celler, es tracta del seu primer vi brisat. "Un vi fet a l’antiga, recuperant el xarel·lo que s’elaborava a les nostres masies, fermentat sencer, amb la rapa, la pellofa, la polpa i el pinyol durant tres setmanes en bocois de 600l. de castanyer, a baixa temperatura". Després de fermentar i un cop premsat, està 9 mesos amb les mares en botes de roure francès de segon any. "És un vi amb reflexos ataronjats. En nas ens dóna aromes de fruites blanques madures, amb tocs de flors blanques acompanyades per notes anisades i records vegetals".

Racó de Camps 2019

Diuen al celler que és el germà del Clot del Roure. Està elaborat amb Pinot Noir de vinyes de més de 30 anys -un dels pocs vins negres del Penedès elaborats 100% amb aquesta varietat-.
"Té aromes de fruits negres, mentolats i una mica herbacis. En boca és mineral, rodó i molt elegant. Acidesa equilibrada que li dóna frescor i llargada, tanins dolços amb una estructura mitja i equilibrada".

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Vinícola de Nulles
La Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles Sccl, l’Agrària i Secció de Crèdit Espluguense Sccl i l’Agrícola de Calafell Sccl, s’uneixen al grup | 15 són ja les cooperatives adherides al grup
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí.
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí. | Collbaix
El celler manresà acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.