En un any fatídic en què el míldiu s’ha emportat més del 80% de la collita del celler, Vins El Cep aposta per seguir oferint vins autèntics i de qualitat i treu al mercat dos vins nous d’edició limitadíssima.
Es tracta del Clot del Roure Brisat 2018 100% Xarel·lo - se n'han elaborat només 365 ampolles- i el Racó de Camps 2019 100% Pinot Noir -361 ampolles-.
Clot del Roure Xarel·lo Brisat 2018
En paraules del celler, es tracta del seu primer vi brisat. "Un vi fet a l’antiga, recuperant el xarel·lo que s’elaborava a les nostres masies, fermentat sencer, amb la rapa, la pellofa, la polpa i el pinyol durant tres setmanes en bocois de 600l. de castanyer, a baixa temperatura". Després de fermentar i un cop premsat, està 9 mesos amb les mares en botes de roure francès de segon any. "És un vi amb reflexos ataronjats. En nas ens dóna aromes de fruites blanques madures, amb tocs de flors blanques acompanyades per notes anisades i records vegetals".
Racó de Camps 2019
Diuen al celler que és el germà del Clot del Roure. Està elaborat amb Pinot Noir de vinyes de més de 30 anys -un dels pocs vins negres del Penedès elaborats 100% amb aquesta varietat-.
"Té aromes de fruits negres, mentolats i una mica herbacis. En boca és mineral, rodó i molt elegant. Acidesa equilibrada que li dóna frescor i llargada, tanins dolços amb una estructura mitja i equilibrada".