enoturisme a l'Empordà

Enoturisme a l'Empordà; 10 propostes que has de conèixer

Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast

T'ajudem a triar algunes de les millors experiències

| 04/12/2020 a les 15:52h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, enoturisme a l'Empordà
Nadal ja gairebé és aquí, i de ben segur l'encarem amb més ganes que mai de sortir. Sortir a menjar, a riure, a tastar algun vi, a passejar amb amics o amb parella, a l'aire lliure, en plena natura... Visitar un celler -una de les maneres de sortir més divertida i segura- ens regala tot això i més; ens regala temps, riures, textures, aromes, estones al voltant d'una taula...

L'Empordà vinícola té 31 cellers esperant-vos amb les millors propostes per gaudir dels vins, de la vinya, de la gastronomia i d'un paisatge empordanès únic. Uns vins tocats per la tramuntana i elaborats amb varietats tradicionals com les garnatxes i les carinyenes en els seus tres colors; blanca, negra i roja! I una gastronomia local plena de productes de proximitat, fruits de petits (grans) projectes autèntics i genuïns.

Us proposem que regaleu enoturisme, tant per Nadal com per la resta de l'any, perquè el cicle de vida de la vinya no para, i el dels cellers i l'enoturisme tampoc. És per això que us volem recomanar 10 experiències per fer al Baix i a l'Alt Empordà.
 

1. Maridatge sonat

Tasteu els millors vins de Pere Guardiola amb la família Pairó al seu celler de Capmany. Us oferiran un maridatge de vins acompanyats amb productes autòctons en unes circumstàncies úniques que us faran vibrar.

Preu: 21 €
Reserves aquí.
 

2. Pícnic a les vinyes amb vistes a la Costa més Brava

El celler Hugas de Batlle ens proposa un pícnic entre vinyes amb l'espectacular vista de la Costa Brava més autèntica. A la vinya de la Pineda, a Colera, gaudireu d'un paisatge únic mentre esmorzeu o bereneu pa amb tomàquet i embotit de proximitat amb un vi tocat per la tramuntana. Acabareu l'experiència visitant el celler i tastant 3 vins més.

Preu:
Adults, 23,5 €
Nens 10 € 
Menors fins a 3 anys gratuït
Reserves aquí.
 

3. Visita amb tast de vins sensorial amb música, llum i imatges

Descobriu els vins del celler Mas Llunes a través dels sentits amb música, llum i imatges: un tast sensorial amb mapping genuí empordanès. Coneixereu com elaboren els vins al celler i viureu una experiència sensorial única a la sala de bótes del celler; una barreja de llum, música i imatges amb els colors, les aromes i els gustos del vi. 

Preu: 16 €.
Reserves aquí.
 

4. Tasteu el millor arròs de Pals maridat amb vins empordanesos

El restaurant Vicus us proposa un menú amb dos entrants per compartir, un fantàstic arròs de Pals i les postres. Un menú que elabora el Damià -als fogons- i que ens serveixen l'Eli i el Gerard -a la sala-, tots tres copropietaris del restaurant. Els millors productes de la zona combinats amb una excel·lent carta de vins empordanesos; comproveu de primera mà com mariden amb l'arròs de Pals. Un autèntic regal gastronòmic.

Preu per a 2 persones: 79,80 €, 115 € amb beguda inclosa
Reserves aquí.
 

5. Maridatge de vins i formatges de l'Empordà. 

Desplaceu-vos al celler Cooperatiu Empordàlia, a Vilajuïga, i no us en penedireu. Al celler Empordàlia podreu tastar els millors vins i els millors formatges de l'Empordà. Coneixereu una cooperativa de vi i oli plena d'història formada per petits productors que treballen la terra des de fa moltes generacions.

Preu: 15 €
Reserves aquí.

 

6. Viu Martín Faixó

Si voleu emocions fortes regaleu una nit al bell mig del parc natural del Cap de creus. Arribant a Cadaqués trobareu el Mas Perafita, amb 4 exclusives habitacions completament equipades, amb un estil i encant propi. Gaudireu d’una nit d’allotjament a la masia del segle XIV, així com d’un esmorzar amb productes de proximitat i una visita amb tast de vins al celler. Cadaqués en estat pur, una experiència que val molt més del que costa.

Preu: 166 € per dues persones: Inclou nit d'allotjament, esmorzar, visita al celler Martin Faixó i tast de vins.
Reserves aquí.
 

7. Camí de Ronda i tast de vins exclusiu

L'empresa La Gastronòmica us proposa una passejada pel camí de ronda -d'obligada visita pels que mai l'hàgiu transitat- tot admirant cala s’Alguer o la Fosca. Podreu veure la platja de Castell -una de les platges que encara es conserven verges a l’Empordà-, la pineda d'en Gori, el castell de Sant Esteve i acabareu amb un tast exclusiu de vins i productes de terres empordaneses en un punt màgic de la ruta.

Preu: 25 €
Reserves aquí.
 

8. Esmorzars Rurals de Tramuntana

Seguiu el viatge al paratge natural de l’Albera. Envoltats de vinyes i oliveres trobareu el Celler Cooperatiu d’Espolla, inaugurat l’any 1931 i dissenyat per l’arquitecte Pelai Martinez inspirat en les grans “Catedrals del Vi” de la demarcació de Tarragona. Un edifici d’alt interès arquitectònic que elabora vins i olis. Gaudireu d’un bon esmorzar envoltats de vinyes i oliveres centenàries mentre contempleu tota la plana empordanesa. 

Preu: 25 €
Reserves aquí.
 

9. Rutes Brugarol arquitectura

Si sou amants de l'arquitectura, heu de descobrir l'obra de RCR Arquitectes. Un celler construït sota les vinyes que va guanyar els premis Pritzker d’arquitectura. El celler Brugarol és de visita obligada. Per la seva arquitectura però també pels seus vins. Podreu fer un tast acompanyat dels millors productes i com a cloenda us oferiran un dinar gastronòmic a la seva Finca Bell-Lloc.

Preu: 90 €
Reserves aquí.
 

10. Tractament de Wine Spa

A l'Hotel Peralada, a part de dormir en una de les habitacions de luxe o de jugar al golf, podreu fer-vos un tractament de Wine Spa. Un autèntic temple del benestar. Podeu gaudir de la seva zona d'aigües per acabar amb un tractament corporal de 50 minuts basat en un massatge relaxant amb oli de llavor de raïm ideal per a prendre’s un descans i alliberar estrès. Si ho referiu podeu optar pel tractament facial; massatge amb aplicació de concentrat de raïm per hidratar la pell.

Preu: 70 €
Reserves aquí.


Totes aquestes activitats i moltes més les trobareu a www.regala.costabrava.org

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €