En una presentació telemàtica davant dels periodistes del sector, Joan comenta que "l’any 99 ja vam començar el projecte al Priorat". Pocs mesos més tard, dos dels seus germans -el Jordi i el Josep- fundaven Ametller Origen.
"Vull democratitzar l'accés als vins", comenta Joan Ametller
Família Ametller té actualment 120 hectàrees en producció al Penedès i, tot i que encara no disposa de celler, cultiven la vinya i elaboren els seus propis vins. Al Priorat, de les 72 hectàrees de la família, 37 són amb plantació de ceps.
Joan Ametller, el celler del Priorat
“A primers del 2000 vaig iniciar el meu propi projecte de vins al Priorat", explica. I va comprar 3,8 hectàrees de vinya amb vuit mil ceps abandonats al paratge de Les Solanes, al terme municipal de Porrera. Més endavant, a la Morera del Montsant van comprar més terrenys on tradicionalment s’hi havia cultivat vinya, però que després de dècades d’abandonament havien esdevingut terrenys boscosos. El 2004, a la finca que anomenarien Mas Mustardó, hi van iniciar el celler amb unes instal·lacions escortades i protegides per la Serra del Montsant. El principal repte, comenta, "sempre ha estat embotellar trossets de territori i posar el Priorat a l’abast de tothom; i ho fem sota les marques Clos Corriol, Clos Mustardó i els Igols, així com reivindicant la garnatxa, una de les varietats estrella d’aquesta regió amb renom internacional.”

"Vull democratitzar l'accés als vins", explica orgullós. I potser és per això que podem trobar la gamma dels vins del Penedès des de 4,99 euros fins a 7, i els priorats des de 7 fins a 20. "No tothom té 40 euros per comprar-se un vi", ha reblat. Joan Ametller serà el responsable de la categoria de vins i caves d'Ametller Origen, empresa que obrirà pròximament el seu Club de Vins.