Família Ametller

Família Ametller, el projecte vinícola d'Ametller Origen

Joan Ametller, viticultor, presenta Família Ametller, un projecte vitícola amb 22 referències de vins del Penedès i el Priorat

Neix Ciutat Nua, el vi de la presó de Can Brians

| 27/11/2020 a les 17:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Joan Ametller, Família Ametller
Celler Joan Ametller, al Priorat
Celler Joan Ametller, al Priorat
Joan Ametller representa la vuitena generació de la família Ametller, i tot i que va estudiar dret i un MBA a Esade, mai s'ha desvinculat de la terra i de la vinya. L'any 1994 ja creava el seu primer projecte al món del vi.

En una presentació telemàtica davant dels periodistes del sector, Joan comenta que "l’any 99 ja vam començar el projecte al Priorat". Pocs mesos més tard, dos dels seus germans -el Jordi i el Josep- fundaven Ametller Origen. 

"Vull democratitzar l'accés als vins", comenta Joan Ametller

Família Ametller té actualment 120 hectàrees en producció al Penedès i, tot i que encara no disposa de celler, cultiven la vinya i elaboren els seus propis vins. Al Priorat, de les 72 hectàrees de la família, 37 són amb plantació de ceps.

Joan Ametller, el celler del Priorat

“A primers del 2000 vaig iniciar el meu propi projecte de vins al Priorat", explica. I va comprar 3,8 hectàrees de vinya amb vuit mil ceps abandonats al paratge de Les Solanes, al terme municipal de Porrera. Més endavant, a la Morera del Montsant van comprar més terrenys on tradicionalment s’hi havia cultivat vinya, però que després de dècades d’abandonament havien esdevingut terrenys boscosos. El 2004, a la finca que anomenarien Mas Mustardó, hi van iniciar el celler amb unes instal·lacions escortades i protegides per la Serra del Montsant. El principal repte, comenta, "sempre ha estat embotellar trossets de territori i posar el Priorat a l’abast de tothom; i ho fem sota les marques Clos Corriol, Clos Mustardó i els Igols, així com reivindicant la garnatxa, una de les varietats estrella d’aquesta regió amb renom internacional.”
 

"Vull democratitzar l'accés als vins", explica orgullós. I potser és per això que podem trobar la gamma dels vins del Penedès des de 4,99 euros fins a 7, i els priorats des de 7 fins a 20. "No tothom té 40 euros per comprar-se un vi", ha reblat. Joan Ametller serà el responsable de la categoria de vins i caves d'Ametller Origen, empresa que obrirà pròximament el seu Club de Vins.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €