Parlarem de vi català

La Silvia Naranjo, el Jordi Alcover i la gent de La Guia de Vins de Catalunya enceten una col·laboració amb Cupatges

| 26/11/2020 a les 08:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Opinió, Parlarem de vi català
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
Sembla que la quota de consum del vi català amb DO, que ara supera el 40%, ja és una notícia suficientment bona per no abordar la resta de problemes. Però encara n’hi ha un munt que des de les institucions ni tan sols s’han analitzat.
 
13 anys d’edició consecutiva de La Guia de Vins de Catalunya han contribuït molt a canviar el vi català tal com el vam conèixer, el 2008, i tal com el veiem ara, el 2020. Mentrestant han passat un munt de coses i continuen passant, però els problemes estructurals segueixen afectant el preu i la qualitat del vi català.
 
Els canvis, però, són importants:
- La vinya, a poc a poc, va canviant de signe.
- El consumidor coneix més el vi català?
- La mentalitat dels elaboradors ha evolucionat, i molt.
- Les Denominacions d’Origen han seguit aquest ritme?
- Hi ha diferencia entre les varietats tradicionals i les foranes.
- Els arguments dels defensors de les foranes s’esgoten.
- Què passa amb els vins sense DO?
- Es parla de vi amb prou serietat? Es respecta el producte o se’l subordina a qualsevol plat a la primera de canvi?
- S’ha parlat prou d’història de la vinya?. S’està ensenyat a les escoles de sumilleria?.
- Què en pensen els elaboradors dels canvis en el vi català.
 
De tot això –i d’alguna cosa més- en parlarem, com sempre sense pèls a la llengua, durant totes les setmanes que ens deixin, a Cupatges. 
 
Hi ha qui diu que pensem massa, potser sí, però com va dir Galileo Galilei davant el tribunal de la Inquisició després de retractar-se de que la terra es movia al voltant del sol: 
“Eppur si muove”
 
Us esperem.

La Guia de Vins de Catalunya

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

CAVA
Manuel Durán, 02/12/2020 a les 18:56
+0
-0
Se está exportan Cava a 50 centims la ampolla a Italia!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €