I de seguida va pensar que es podria fer un vi en col·laboració amb Can Brians, ocupant als interns i buscant aconseguir cobrir algunes necessitats de la presó. Aquest vi, elaborat a Raventós i Blanc, podria ser el preludi d'una reconstrucció del mas abandonat –casa pairal de Can Margarit- per fer-hi el vi allà mateix.
Des de llavors i durant tot l’any 2018 i 2019 es va treballar per arribar a un conveni amb Presons i amb Can Brians i facilitar la inserció social i laboral dels presos.
Del 3 al 7 de setembre de 2018, 5 integrants de la presó de Can Brians van formar part de l’equip de verema de Raventós i Blanc a través de treball actiu i dinàmic. Al final de setmana van collir uns 3.500 kg de raïm dels quals n’hauran fermentat uns 2.200 litres.
Podeu veure el vídeo de la verema aquí: https://vimeo.com/292753774/2fd47860ee
Algunes dades del vi
Verema manual dia 21 de setembre.
Xarel·lo de la Vinya del Llac Raventós i Blanc.
Fermentació alcohòlica en dipòsit inoxidable amb llevat salvatge/autòcton.
Criança en lies de 6 mesos en dipòsit d'inoxidable.
Sense filtrar ni estabilitzar.
Vi sense cap additiu enològic.
Embotellat el 9 maig del 2020.
El vi no seria possible sense la col·laboració sense cap afany de lucre de les següents empreses:
- Obal Image: Vídeos promocionals, fotografies, etiquetes.
- Decavi: Ampolles de vi
- Francisco Oller, S.A.: taps de suro
- Varias: Impressió etiquetes
- Establiments Pere Domingo: Caixes

Pepe Raventós, Director i enòleg de Raventós i Blanc; Susana Portabella, cap de Comunicació de Raventós i Blanc; Judit Mascó, Presidenta de la Fundació Ared, Pepa Morato Directora de la Fundació Ared i Manuel Lecha Vicepresident de la Fundació Ared. Foto: Raventós i Blanc
Un vi que es comercialitzarà gràcies a la Fundació Ared, qui podrà vendre aquest vi a través dels seus serveis de càtering.