el vi de can brians

Neix Ciutat Nua, el vi de la presó de Can Brians

Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua

Cava solidari pels infants més vulnerables

| 25/11/2020 a les 10:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Ciutat Nua, vi de la presó de Can Brians
Imatge il·lustrativa
Pepe Raventós, propietari de Raventós i Blanc, es va adonar, el 2017, que molt a prop d'unes vinyes de Sant Llorenç, s'hi veia la presó de Can Brians. Després de fer-hi una visita que defineix com "molt colpidora i inspiradora", va descobrir que al recinte de la presó hi ha un antic mas abandonat amb cubs i celler, on antigament s’havia fet vi.

I de seguida va pensar que es podria fer un vi en col·laboració amb Can Brians, ocupant als interns i buscant aconseguir cobrir algunes necessitats de la presó. Aquest vi, elaborat a Raventós i Blanc, podria ser el preludi d'una reconstrucció del mas abandonat –casa pairal de Can Margarit- per fer-hi el vi allà mateix.

Des de llavors i durant tot l’any 2018 i 2019 es va treballar per arribar a un conveni amb Presons i amb Can Brians i facilitar la inserció social i laboral dels presos.

Del 3 al 7 de setembre de 2018, 5 integrants de la presó de Can Brians van formar part de l’equip de verema de Raventós i Blanc a través de treball actiu i dinàmic. Al final de setmana van collir uns 3.500 kg de raïm dels quals n’hauran fermentat uns 2.200 litres.

Podeu veure el vídeo de la verema aquí: https://vimeo.com/292753774/2fd47860ee


Algunes dades del vi

Verema manual dia 21 de setembre.
Xarel·lo de la Vinya del Llac Raventós i Blanc.
Fermentació alcohòlica en dipòsit inoxidable amb llevat salvatge/autòcton.
Criança en lies de 6 mesos en dipòsit d'inoxidable.
Sense filtrar ni estabilitzar.
Vi sense cap additiu enològic.
Embotellat el 9 maig del 2020.

El vi no seria possible sense la col·laboració sense cap afany de lucre de les següents empreses:
- Obal Image: Vídeos promocionals, fotografies, etiquetes.
- Decavi: Ampolles de vi
- Francisco Oller, S.A.: taps de suro
- Varias: Impressió etiquetes
- Establiments Pere Domingo: Caixes
 

Pepe Raventós, Director i enòleg de Raventós i Blanc; Susana Portabella, cap de Comunicació de Raventós i Blanc; Judit Mascó, Presidenta de la Fundació Ared, Pepa Morato Directora de la Fundació Ared i Manuel Lecha Vicepresident de la Fundació Ared. Foto: Raventós i Blanc


Un vi que es comercialitzarà gràcies a la Fundació Ared, qui podrà vendre aquest vi a través dels seus serveis de càtering.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa  la preservació de l'entorn.
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa la preservació de l'entorn. | Llopart
El segell Safe Travels, gestionat per Turisme de Barcelona, permet als viatgers reconèixer empreses amb protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció Covid-19
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya: "Més que gaudir i presentar-se, un dia darrere l’altre, com un sibarita infantil, golafre, inconscient i exhibicionista, cal bregar per fer que tot això, algun dia, rutlli com ho ha de fer".