tast de vi negre

Scala Dei Sant Antoni 2016; una de les finques més diferents del Priorat

Xavi Ayala tasta el vi negre Scala Dei Sant Antoni del Grup Raventós Codorníu

Raventós Codorníu renova el seu comitè de direcció

| 21/11/2020 a les 18:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Raventós Codorníu, Scala Dei Sant Antoni 2016, Xavi Ayala
Que el Priorat és terra de pendents inclinades i abruptes terrasses de llicorella és sabut per tothom. Que a l'Abadia de Scala Dei els monjos cartoixans varen ser partícips que avui al Priorat hi hagi vinya també ho sap tothom.

El que probablement sap poca gent és que aquest celler, Scala Dei, té una de les finques més atípiques que podem trobar en aquesta regió. Atípica per la senzilla raó que el sòl no és de pissarra, sinó d'argila. La seva orografia també és de terrasses, però, unes terrasses que en conjunt que dibuixen un amfiteatre.

Situada per sobre la Cartoixa, a uns 600 metres d'altitud, conviuen la garnatxa negra i la peluda. Tot i que fa més de tres segles que hi ha vinya, els ceps que avui hi podem veure varen ser plantats l'any 45. En Ricard Rofes, impulsor de la nova visió del celler des de l'any 2007, aplica una verema tradicional, fruit de la contemplació de com es feien els vins abans en el mateix celler. Aquesta, consisteix a utilitzar el cent per cent de la rapa, la part vegetal que sustenta el raïm. Aquesta pràctica li dóna profunditat al vi i, sobretot, una part de durabilitat extra.

Delicades, fines i netes aromes a fruita negra fresca i notes especiades, són la avantsala del seu pas per boca refrescant, amb textura, saborós i sobretot amb profunditat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic