receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Gnocchi casolans als 4 formatges amb nous i alfàbrega

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya

Partim d'un vi blanc amb criança de Chardonnay de la DO Catalunya, per fer una recepta de gnocchi casolans als 4 formatges

Espaguetis de gamba vermella amb la bisque dels seus caps i garnatxa blanca de la DO Catalunya

| 19/11/2020 a les 20:30h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, recepta de gnocchi casolans, recepta de nyoquis, Gnocchi als quatre formatges

 
Tenim un vi blanc elaborat amb chardonnay de la DO Catalunya, amb una mica de criança, i li cuinarem uns gnocchi casolans als 4 formatges, nous i alfàbrega.

Recepta gnocchi casolans als quatre formatges

✏️ Ingredients:

✔️ 400 g de patates (varietat "monalisa")
✔️ 2 rovells d'ou grans
✔️ 60 grams de farina 
✔️ 4 formatges diferents
✔️ Nata per cuinar
✔️ 1 ceba
✔️ Nous
✔️ Alfàbrega fresca
✔️ Sal, pebre i nou moscada


📖 Preparació de la recepta de gnocchi casolans als quatre formatges:
 
- En primer lloc preescalfar el forn a 200 graus. Sota l'aixeta oberta raspem lleugerament les patates amb una forquilla. Després les escorrem i netegem suaument amb un drap de cotó. Punxem les patates per tot arreu amb la forquilla i les posem al forn aproximadament 45 minuts o una hora depenent de la varietat de patata.

- Mentre que les patates estan encara calentes tallar-les a rodanxes per la meitat de forma longitudinal. Treure la carn de la patata de la pell i deixar-la en un recipient. Passem les patates per un passapuré, al resultat li afegim els rovells d'ou i la farina i barregem fins a aconseguir una massa.

- Aplanar la massa amb les mans i doblegar fins a formar una mena de xurros d'uns 4 cm tallem els nyoquis al gust i fem una marca amb la forquilla.

- Per cuinar els nyoquis és similar a la pasta, però necessiten poc temps. Utilitza un recipient ampli amb força aigua i sal. Afegir els nyoquis quan l'aigua bulli (no han de coure molts de cop, ja que s'enganxen entre si), cuinar fins que els nyoquis surin a la superfície de l'olla, sobre 1 hora i 30 minuts.

- Per a la salsa talla una ceba a brunoise i pochala durant 20 minutes fins a aconseguir caramel·litzar, afegeix la nata, el formatge i cou 5 minuts a foc mitjà.

- Afegeix els nyoquis a la salsa i emplatar al gust amb un rovell d'ou al mig, decora amb nous i alfàbrega.  

La varietat chardonnay passada per fusta anirà molt bé amb taules de formatges de vaca o de cabra i amb pastes amb salses lleugeres com una carbonara. Pebres blancs, gingebres, nous moscades... són espècies que mariden molt bé amb aquests tipus de vins.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
La companyia, Unió de Pagesos, l'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'Associació de Viticultors del Penedès inicien un diàleg i coincideixen en la urgència de reactivar el mercat del cava