receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Gnocchi casolans als 4 formatges amb nous i alfàbrega

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya

Partim d'un vi blanc amb criança de Chardonnay de la DO Catalunya, per fer una recepta de gnocchi casolans als 4 formatges

Espaguetis de gamba vermella amb la bisque dels seus caps i garnatxa blanca de la DO Catalunya

| 19/11/2020 a les 20:30h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, recepta de nyoquis, Gnocchi als quatre formatges, recepta de gnocchi casolans

 
Tenim un vi blanc elaborat amb chardonnay de la DO Catalunya, amb una mica de criança, i li cuinarem uns gnocchi casolans als 4 formatges, nous i alfàbrega.

Recepta gnocchi casolans als quatre formatges

✏️ Ingredients:

✔️ 400 g de patates (varietat "monalisa")
✔️ 2 rovells d'ou grans
✔️ 60 grams de farina 
✔️ 4 formatges diferents
✔️ Nata per cuinar
✔️ 1 ceba
✔️ Nous
✔️ Alfàbrega fresca
✔️ Sal, pebre i nou moscada


📖 Preparació de la recepta de gnocchi casolans als quatre formatges:
 
- En primer lloc preescalfar el forn a 200 graus. Sota l'aixeta oberta raspem lleugerament les patates amb una forquilla. Després les escorrem i netegem suaument amb un drap de cotó. Punxem les patates per tot arreu amb la forquilla i les posem al forn aproximadament 45 minuts o una hora depenent de la varietat de patata.

- Mentre que les patates estan encara calentes tallar-les a rodanxes per la meitat de forma longitudinal. Treure la carn de la patata de la pell i deixar-la en un recipient. Passem les patates per un passapuré, al resultat li afegim els rovells d'ou i la farina i barregem fins a aconseguir una massa.

- Aplanar la massa amb les mans i doblegar fins a formar una mena de xurros d'uns 4 cm tallem els nyoquis al gust i fem una marca amb la forquilla.

- Per cuinar els nyoquis és similar a la pasta, però necessiten poc temps. Utilitza un recipient ampli amb força aigua i sal. Afegir els nyoquis quan l'aigua bulli (no han de coure molts de cop, ja que s'enganxen entre si), cuinar fins que els nyoquis surin a la superfície de l'olla, sobre 1 hora i 30 minuts.

- Per a la salsa talla una ceba a brunoise i pochala durant 20 minutes fins a aconseguir caramel·litzar, afegeix la nata, el formatge i cou 5 minuts a foc mitjà.

- Afegeix els nyoquis a la salsa i emplatar al gust amb un rovell d'ou al mig, decora amb nous i alfàbrega.  

La varietat chardonnay passada per fusta anirà molt bé amb taules de formatges de vaca o de cabra i amb pastes amb salses lleugeres com una carbonara. Pebres blancs, gingebres, nous moscades... són espècies que mariden molt bé amb aquests tipus de vins.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic