coronavirus

La restauració reobrirà dilluns fins al toc de queda i amb taules de màxim quatre persones

A partir del 23 de novembre, bars i restaurants podran obrir de les sis del matí fins a les 21.30 hores amb les terrasses al 100% d'aforament

Espaguetis de gamba vermella amb la bisque dels seus caps i garnatxa blanca de la DO Catalunya

| 19/11/2020 a les 15:16h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Gastronomia, desescalada a la restauració
Un bar tancat, a la Sagrera.
Un bar tancat, a la Sagrera. | Adrià Costa
"No és un pla de desescalada, és un pla de flexibilització de mesures". Així ha definit el Govern l'itinerari que es posarà en marxa a partir del dilluns, quan reobriran la restauració i la cultura, per relaxar algunes de les restriccions vigents des de fa un mes. El pla tindrà una durada mínima de dos mesos i estarà dividit en quatre fases en les quals es mantindrà el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí i que estaran espaiades entre elles per un mínim de 15 dies. Les restriccions de mobilitat s'aixecaran a partir del 21 de desembre, quan també s'ampliaran les trobades de sis persones a deu tot coincidint amb el Nadal. 

No s'avançarà de fase, però, si les dades epidemiològiques no acompanyen i el Govern ja avisa que es pot tornar enrere si empitjoren. El vicepresident Pere Aragonès ha assumit els errors en la gestió del pla i la responsabilitat de la confusió en la comunicació, marcada per les filtracions. Tant Aragonès com la portaveu, Meritxell Budó, han advertit que s'ha d'evitar "córrer" per evitar els errors de la desescalada de l'estiu per evitar una tercera onada i que per això cal "fer compatible" la recuperació econòmica amb la "responsabilitat" sanitària. "Si volem anar de pressa, la pandèmia ens tornarà a passar per sobre", ha avisat el vicepresident. 
 
D'entrada, a partir del 23 de novembre, bars i restaurants podran obrir de les sis del matí fins a les 21.30 hores -pràcticament fins al toc de queda- amb les terrasses amb el 100% d'aforament però amb taules de màxim quatre persones si no són de la mateixa bombolla i separades entre elles per dos metres de distància. L'ocupació de l'interior dels locals es limita al 30% i hauran de garantir ventilació. Aquest aforament es podrà ampliar al 50% a partir de la segona fase i es mantindrà així fins a la quarta.
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic