Òmnium

L'enòleg manresà Joan Soler Playà rebrà el Premi Bages de Cultura 2020

El guardó instituït per Òmnium Bages-Moianès es lliurarà excepcionalment a l'Espai Plana de l'Om, tan bon punt sigui possible

Tenir una economia rural viva és clau per contenir el canvi climàtic

| 16/11/2020 a les 11:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, premi bages cultura, enologia, Joan Soler, òmnium
Joan Soler, Premi Bages de Cultura 2020
Joan Soler, Premi Bages de Cultura 2020 | Arxiu particular
L'enòleg manresà Joan Soler Playà rebrà el Premi Bages de Cultura 2020 tan bon punt les condicions sanitàries ho facin possible. El guardó instituït per Òmnium Bages-Moianès es lliurarà excepcionalment a l'Espai Plana de l'Om, en un acte coorganitzat amb l'Ajuntament de Manresa.

El jurat del Premi Bages de Cultura destaca la vinculació del premiat amb el territori i els vins produïts al Bages, la promoció de la nostra identitat vinícola, l'aposta pel cultiu i la recuperació de varietats pròpies, el lideratge en el projecte Can Serra dels Exibis, que segueix els preceptes de l'agricultura ecològica i biodinàmica, i la recuperació de varietats antigues autòctones com la Mandó i la Sumoll. I també la implicació en la promoció d'activitats d'enoturisme com ara el patrimoni de les tines i la pedra seca. És per tot això que el considera plenament mereixedor del Premi Bages de Cultura en la 38a edició.

Joan Soler i Playà va néixer a Manresa, l'any 1971. Enginyer tècnic agrícola i màster en Viticultura i Enologia per la UPC, ha estat director tècnic de Bodegues Roqueta SA i Abadal, de 1996 a 2009, any en què comença a exercir de consultor de viticultura i enologia. Actualment és director tècnic i soci dels cellers Can Serra dels Exibis i Cellers Underground. Membre fundador de la Confraria dels Vins del Bages (1998), ha estat vocal tècnic del Consell Regulador de la DO Pla de Bages des del 1998 i l'any 2015 en va ser elegit president. 

En l'àmbit de la docència, ha estat professor d'Enologia i Viticultura en el màster organitzat per la FUB i l'INCAVI (cursos 2008, 2009, 2011 i 2012), professor d'Enologia al màster de Comunicació Gastronòmica a la UVIC (cursos 2007 i 2009), col·laborador en jornades de tast de vins de l'escola CETT de gastronomia a Barcelona i en la formació en sommelieria al casal d'infants del Raval, professor habitual de cursos de poda, viticultura i desenvolupament del món rural i de Viticultura i Enologia ecològica a l'Escola Agrària de Manresa (2011 i 2012), i professor de cursos de tast de vins per l'INCAVI (1992-1995).

Col·laborador de les revistes Descobrir Cuina i Cupatges i del Dossier Agrari de la varietat Picapoll (IEC), ha participat en programes de COPE Manresa i Ràdio Manresa, i també en El Suplement de Catalunya Ràdio, en la secció Laboratori de maridatge emocional, amb Natxo Tarrés, on es combinaven vins i música amb temes d'actualitat.

També us pot interessar

Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua
Imatge il·lustrativa
53 Diumenges estarà en cartell, des del 3 de desembre i al llarg de la temporada, al Teatre Romea de Barcelona
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons | LRG
Inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïms catalanes tradicionals