Novetats de vins catalans

Pòquer de novetats; 4 vins catalans originals i diferents

Un escumós, un cava, un "claret" i un vi novell; quatre vins catalans que us sorprendran per poc comuns

La Guia de Vins dona a conèixer el millor vi de Catalunya

| 13/11/2020 a les 09:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Novetats de vins catalans , Novetats de vins catalans
Imatge il·lustrativa
Records del Masroig
Vi Novell
Celler: El Masroig
DO Montsant
​Preu: 6,50 €


Aquests vins novells del celler El Masroig es presenten amb postals d'escenes quotidianes amb l'objectiu d'apropar el poble del Masroig a la gent en un any complicat perquè la gent vagi al poble. Són els primers vins de temporada -acaben de sortir al mercat, per Sant Martí-, i s'elaboren amb maceracions carbòniques on els raïms sencers fermenten a temperatures altes i sense oxigen.
Elaborat amb carinyena i garnatxa, destaca per les aromes de cireres, maduixes i notes de llaminadures amb un punt làctic. Un vi que és pura diversió, fàcil de beure, amb una punta de carbònic gairebé picant. Vigileu, s'han de beure ràpidament... Recordeu que "el vi novell, per Nadal ja és vell!".

Claret d'Albera
Celler Martí Fabra
DO Empordà
Preu 6,50 €


El Claret d'Albera és una aposta del celler empordanès Martí Fabra per recuperar els "clarets" tan típics a Catalunya antigament.
Amb una maceració de tres dies i dues nits, tal com diu el receptari antic - el 'Llibre dels secrets de l'agrivultvra casa rvtstica y pastoril', del 1617, Fra Miquel Agustí- està elaborat a partir de raïms negres d'ull de llebre, carinyena i garnatxa -50%, 25% i 25% respectivament-. Fermenta i reposa durant nou mesos en tines de formigó.
És una explosió de fruita vermella -maduixes i gerds- combinada amb lleugeres aromes mentolades. Tot i semblar un producte pels mesos estiuencs pel seu color, és un vi perfecte per acompanyar àpats com embotits, amanides i pastes... Això sí, durant tot l'any!

Textures de Pedra 2016
Celler Raventós i Blanc
Criança: 48 mesos
PVP: 25 €


Un escumós diferent, un blanc de negres -escumós blanc elaborat amb raïms negres-, fruit de l'exploració Raventós i Blanc du a terme amb les varietats locals de la conca del riu Anoia -Penedès-. Té un 50% de xarel·lo vermell, un 25% de bastard negre i un 25% de sumoll i prové d'un sòl pedregós amb rendiments molt baixos.
Un escumós amb 48 mesos de criança i molta vida encara al davant que es presenta amb un color ocre sorprenent i molt poc habitual. Un gran escumós, molt elegant i equilibrat, amb una bombolla molt fina i aromes de fruita i de fruits secs. Versàtil com els grans escumosos, us combinarà a la perfecció amb plats amb productes del mar, pastes, arrossos i, sobretot, amb formatges. El trobareu al mercat a uns 25 € i n'hi ha només 11.200 ampolles.

Subirat Parent Microtiratge 5
Reserva Brut Nature 2018
Celler Maria Rigol Ordi
DO Cava
Criança: 20 mesos mínim


Unes vinyes de 45 anys de subirat parent situades a la Bisbal del Penedès produeixen el raïm d'aquest cava. Forma part de la col·lecció de Microtiratges que el celler Maria Rigol Ordi va començar el 2013; petites produccions experimentals de caves singulars elaborats amb collites "excepcionals".
Destaca la fruita -préssec- i el cítric combinat amb aromes d'herbes mediterrànies molt agradables. Un cava gastronòmic amb un punt salí que el podeu beure acompanyant tot un àpat amb arrossos, carns blanques o peix, o que podeu beure d'aperitiu a 5 o 6 graus.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 3 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa