Novetats de vins catalans

Pòquer de novetats; 4 vins catalans originals i diferents

Un escumós, un cava, un "claret" i un vi novell; quatre vins catalans que us sorprendran per poc comuns

La Guia de Vins dona a conèixer el millor vi de Catalunya

| 13/11/2020 a les 09:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Novetats de vins catalans , Novetats de vins catalans
Imatge il·lustrativa
Records del Masroig
Vi Novell
Celler: El Masroig
DO Montsant
​Preu: 6,50 €


Aquests vins novells del celler El Masroig es presenten amb postals d'escenes quotidianes amb l'objectiu d'apropar el poble del Masroig a la gent en un any complicat perquè la gent vagi al poble. Són els primers vins de temporada -acaben de sortir al mercat, per Sant Martí-, i s'elaboren amb maceracions carbòniques on els raïms sencers fermenten a temperatures altes i sense oxigen.
Elaborat amb carinyena i garnatxa, destaca per les aromes de cireres, maduixes i notes de llaminadures amb un punt làctic. Un vi que és pura diversió, fàcil de beure, amb una punta de carbònic gairebé picant. Vigileu, s'han de beure ràpidament... Recordeu que "el vi novell, per Nadal ja és vell!".

Claret d'Albera
Celler Martí Fabra
DO Empordà
Preu 6,50 €


El Claret d'Albera és una aposta del celler empordanès Martí Fabra per recuperar els "clarets" tan típics a Catalunya antigament.
Amb una maceració de tres dies i dues nits, tal com diu el receptari antic - el 'Llibre dels secrets de l'agrivultvra casa rvtstica y pastoril', del 1617, Fra Miquel Agustí- està elaborat a partir de raïms negres d'ull de llebre, carinyena i garnatxa -50%, 25% i 25% respectivament-. Fermenta i reposa durant nou mesos en tines de formigó.
És una explosió de fruita vermella -maduixes i gerds- combinada amb lleugeres aromes mentolades. Tot i semblar un producte pels mesos estiuencs pel seu color, és un vi perfecte per acompanyar àpats com embotits, amanides i pastes... Això sí, durant tot l'any!

Textures de Pedra 2016
Celler Raventós i Blanc
Criança: 48 mesos
PVP: 25 €


Un escumós diferent, un blanc de negres -escumós blanc elaborat amb raïms negres-, fruit de l'exploració Raventós i Blanc du a terme amb les varietats locals de la conca del riu Anoia -Penedès-. Té un 50% de xarel·lo vermell, un 25% de bastard negre i un 25% de sumoll i prové d'un sòl pedregós amb rendiments molt baixos.
Un escumós amb 48 mesos de criança i molta vida encara al davant que es presenta amb un color ocre sorprenent i molt poc habitual. Un gran escumós, molt elegant i equilibrat, amb una bombolla molt fina i aromes de fruita i de fruits secs. Versàtil com els grans escumosos, us combinarà a la perfecció amb plats amb productes del mar, pastes, arrossos i, sobretot, amb formatges. El trobareu al mercat a uns 25 € i n'hi ha només 11.200 ampolles.

Subirat Parent Microtiratge 5
Reserva Brut Nature 2018
Celler Maria Rigol Ordi
DO Cava
Criança: 20 mesos mínim


Unes vinyes de 45 anys de subirat parent situades a la Bisbal del Penedès produeixen el raïm d'aquest cava. Forma part de la col·lecció de Microtiratges que el celler Maria Rigol Ordi va començar el 2013; petites produccions experimentals de caves singulars elaborats amb collites "excepcionals".
Destaca la fruita -préssec- i el cítric combinat amb aromes d'herbes mediterrànies molt agradables. Un cava gastronòmic amb un punt salí que el podeu beure acompanyant tot un àpat amb arrossos, carns blanques o peix, o que podeu beure d'aperitiu a 5 o 6 graus.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic