receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Espaguetis de gamba vermella amb la bisque dels seus caps i garnatxa blanca de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya

Partim d'un vi blanc amb criança de la Garnatxa Blanca de la DO Catalunya, per fer una recepta de pasta amb una bisque de gamba vermella

Kebab català amb coll de xai amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

| 13/11/2020 a les 08:33h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Receptes de cuina, recepta d'spaguetis de gamba vermella

 
Tenim una garnatxa blanca de la DO Catalunya amb una mica de criança i li cuinarem uns espaguetis de gamba vermella amb la bisque dels seus caps.

Recepta d'espaguetis de gamba vermella

✏️ Ingredients:

✔️ 400 g d'espaguetis
✔️ 200 g de gamba vermella
✔️ 1 ceba
✔️ 1 pastanaga
✔️ 1 tomàquet
✔️ 50 g de tomàquet sec
✔️ 1 all
✔️ Sal i pebre
✔️ Julivert


📖 Preparació de la recepta d'espaguetis amb gambes:
 
- Pela les gambes, reserva la carn i salteja en una paella la resta amb l'all, la pastanaga i la ceba tallada a brunoise.

- Ofega l'elaboració amb aigua i deixa coure 8 minuts.

- Tritura-ho tot i cola-ho. Reserva la bisque.

- Cou al gust la pasta en aigua salada. Escorre-la.

- En una paella salteja l'all i el tomàquet sec amb oli, afegeix els espaguetis i la bisque.

- Afegeix les gambes 2 minuts abans perquè es coguin.

- Emplata i decora amb julivert.
 
La garnatxa blanca al servei dels productes del mar potencia la seva salinitat i compensa les notes lleument dolces del marisc. Maridarà a la perfecció amb pastes amb tocs de mar, peixos i marisc.    

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic