El millor Panettone Artesà

​El millor Panettone Artesà de l’Estat es fa a Tarragona

La pastisseria Xocosave de Riudoms (Tarragona), liderada per Adan Sáez, ha guanyat la cinquena edició del concurs organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

​El Millor Croissant de l'Estat està a Barcelona

| 12/11/2020 a les 15:17h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, El millor Panettone Artesà
Imatge il·lustrativa
Adan Sáez Ventura de la pastisseria Xocosave de Riudoms (Tarragona) ha guanyat la V edició del Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat, organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Adan Sáez (Riudoms 1985) va néixer en una família pastissera, aprenent del seu avi i mestre artesà Miquel Ventura, i recolzat per la segona generació, els seus pares. Fascinat per la professió, es va formar a l’escola Joviat de Manresa i a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB) i referents com la Foix de Sarrià, Bubó, la Pastisseria Lis o Ochiai.

El pastisser guanyador, que obté el guardó a l'establiment amb el ‘Millor Panettone Artesà de l’Estat 2020’ i un premi de 1.000 €, se suma als premiats en les passades edicions: Cloudstreet (2019), Ochiai (2018), Oriol Balaguer (2017) i Dolç Par Yann Duytsche (2016).

El concurs ha comptat amb participants de tot l’Estat (Catalunya, Madrid, Vitòria, Pontevedra, Càdis, Múrcia, Alacant...). Els participants han lliurat dos panettones clàssics de fruites (llimona o cedre, taronja i panses), d'elaboració pròpia, amb corona de glacejat de sucre i artesans, elaborats només amb farina, mantega, rovells, fruites i llevat mare.

Des de les 10.00h, un jurat integrat per reconeguts professionals de la pastisseria  ha degustat i valorat els panettones candidats seguint estrictes criteris: el sabor, l'olor, l'aparença i forma, l'enfornat i aspecte del glacejat, l'estructura de la molla i el desglossament de la fruita. Han format part del jurat, entre altres, el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró; el pastisser Oriol Balaguer; Alberto Ruíz, director de la revista Dulcypas; Tonatiuh Cortés (Cloudstreet), guanyador de l’edició 2019, i Ibán Yarza, reconegut expert en pa i masses. 

El boom del panettone

L’Escola de Pastisseria de Barcelona (EPGB) organitza aquesta campionat per cinquè any i amb el patrocini de Cacao Barry, Cart Service, Corman i Sosa Aliments. L'objectiu és incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en l'elaboració del panettone, unes postres que han viscut un autèntic boom. Segons xifres del Gremi de Pastisseria de Barcelona, el consum de panettone a Espanya s'ha multiplicat per 10 en els últims cinc anys, convertint-se en una autèntica revolució d'aquest dolç d’origen milanès.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

Tradicional
Jox, 13/11/2020 a les 13:05
+0
-1
Nom " italiano" , no podrien la agrupacio' de pastisses de Cat.. fer un tradicional pa' de PESIC "" molt catala' .admiro Portugal amb el seu pa'
de l'O , que es venen internacionalment, les ORRELETES del Rosello' frances que es venen internacionalment , sou molt poc potenciadors dels vostres productes ,com la COCA DE RECAPTE el pa de RONYO, anim pastisers i restauradors . Tenim molt , molt bons productes pro son reduits locals



Tradicional
Anònim, 13/11/2020 a les 18:01
+0
-0
Ho publicareu,??
Srs pastisers , forners , quan fareu un pa' de pesic , que es millor el nostre que el del panetone, i el de pa de lo', per les festes de nadal i que sigui original

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua
Imatge il·lustrativa
53 Diumenges estarà en cartell, des del 3 de desembre i al llarg de la temporada, al Teatre Romea de Barcelona
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons | LRG
Inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïms catalanes tradicionals