vins novells

"Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi", arriben els vins novells

El Vi Novell ja és aquí. Com diu la dita, Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi. I així, puntual a la cita, arriba un any més la nova anyada de Vi Novell.

Els records, fil conductor dels vins novells del celler Masroig

| 11/11/2020 a les 17:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, vins novells
Imatge il·lustrativa
Enguany, a més, amb un nou celler que se suma a aquesta iniciativa que busca reivindicar una tradició tan mediterrània com és la de tastar el primer vi de l’any. Aquest celler és Sanstravé, emparat sota la Denominació d’Origen Conca de Barberà, que se suma així als 9 cellers que ja hi participaven d’aquest projecte.


10 cellers participants

Celler Carles Andreu
Celler Cooperatiu de l’Espolla
Cooperativa La Granada
Covides
Maset
Celler Masroig
Sanstravé
Sant Josep Vins
Vinícola de Sarral
Vins Petxina.


Malgrat que la situació provocada per la crisi del coronavirus ha impossibilitat la celebració, com és tradició ja, de l’arribada del Vi Novell a Barcelona amb l’habitual festa al Palau Robert, el valor gastronòmic que té aquest vi el converteix en un producte apte per consumir a casa i acompanyar els nostres àpats, almenys fins que arribin els primers vins joves, allà pels volts del mes de març.
 
Sobre el Vi Novell

La iniciativa del Vi Novell neix de la proposta que un grup de cellers sensibles a la tradició del Vi Novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb Denominació d’Origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.
 
Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El Vi Novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc.
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua
Imatge il·lustrativa
53 Diumenges estarà en cartell, des del 3 de desembre i al llarg de la temporada, al Teatre Romea de Barcelona
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons | LRG
Inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïms catalanes tradicionals