verema a la DO Costers del Segre

Alta qualitat de raïm a DO Costers del Segre, tot i la reducció de producció pel míldiu

La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019

Joel Castanyé, del restaurant La Boscana: "La pandèmia ens farà estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos"

| 09/11/2020 a les 08:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, verema a la DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre, destaca "l'alta qualitat del raïm obtingut en aquesta verema 2020, tot i la significativa reducció de producció que hem patit pel míldiu". Cusiné també ha volgut destacar “la gran complexitat d'una verema marcada per una triple crisi: la plaga de míldiu generalitzada; la pandèmia mundial de la Covid-19; i la difícil situació econòmica dels cellers Lleida derivada pels successius tancaments i restriccions al sector de l'hostaleria". Tot i això, el president de la DO Costers del Segre es mostra confiat en l'agilitat dels cellers lleidatans per adaptar-se a aquesta situació d'incertesa; així com ha reiterat l'aposta de la DO per ajudar i incrementar la promoció dels seus cellers.

Verema 2020 respecte veremes anteriors

Total verema 2020: 15.716.916 quilos de raïm.
Verema 2019: 17.652.152 quilos
Verema 2018: 22.670.689 quilos

varietats veremades
Cabernet sauvignon: 22% de la verema
Ull de llebre: 13% de la verema
Garnatxa: 10% de la verema
Syrah: 10% de la verema
Chardonnay: 9% de la verema
Macabeu: 7% de la verema


El departament tècnic de la DO Costers del Segre destaca que l’afectació del fong ha estat desigual en les diferents subzones. Les abundants pluges enregistrades durant aquest 2020 han facilitat la propagació d’aquest fong que ataca la vinya i que ha estat especialment cruent en les explotacions basades en l’agricultura ecològica. En el cas de la DO Costers del Segre, la plaga ha minvat la producció sense disminuir la qualitat del raïm finalment veremat.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 3 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa