verema a la DO Costers del Segre

Alta qualitat de raïm a DO Costers del Segre, tot i la reducció de producció pel míldiu

La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019

Joel Castanyé, del restaurant La Boscana: "La pandèmia ens farà estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos"

| 09/11/2020 a les 08:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, verema a la DO Costers del Segre
Imatge il·lustrativa
Tomàs Cusiné, president de la DO Costers del Segre, destaca "l'alta qualitat del raïm obtingut en aquesta verema 2020, tot i la significativa reducció de producció que hem patit pel míldiu". Cusiné també ha volgut destacar “la gran complexitat d'una verema marcada per una triple crisi: la plaga de míldiu generalitzada; la pandèmia mundial de la Covid-19; i la difícil situació econòmica dels cellers Lleida derivada pels successius tancaments i restriccions al sector de l'hostaleria". Tot i això, el president de la DO Costers del Segre es mostra confiat en l'agilitat dels cellers lleidatans per adaptar-se a aquesta situació d'incertesa; així com ha reiterat l'aposta de la DO per ajudar i incrementar la promoció dels seus cellers.

Verema 2020 respecte veremes anteriors

Total verema 2020: 15.716.916 quilos de raïm.
Verema 2019: 17.652.152 quilos
Verema 2018: 22.670.689 quilos

varietats veremades
Cabernet sauvignon: 22% de la verema
Ull de llebre: 13% de la verema
Garnatxa: 10% de la verema
Syrah: 10% de la verema
Chardonnay: 9% de la verema
Macabeu: 7% de la verema


El departament tècnic de la DO Costers del Segre destaca que l’afectació del fong ha estat desigual en les diferents subzones. Les abundants pluges enregistrades durant aquest 2020 han facilitat la propagació d’aquest fong que ataca la vinya i que ha estat especialment cruent en les explotacions basades en l’agricultura ecològica. En el cas de la DO Costers del Segre, la plaga ha minvat la producció sense disminuir la qualitat del raïm finalment veremat.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua
Imatge il·lustrativa
53 Diumenges estarà en cartell, des del 3 de desembre i al llarg de la temporada, al Teatre Romea de Barcelona
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons | LRG
Inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïms catalanes tradicionals