receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Kebab català amb coll de xai amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya

Partim d'un vi negre amb criança de cabernet sauvignon de la DO Catalunya per fer kebab català amb coll de xai

Bikini de galta de porc amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

| 06/11/2020 a les 08:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, recepta amb galta de porc, Recepta de kebab

 
Tenim un vi negre amb criança elaborat amb Cabernet Sauvignon de l'Urgell amb DO Catalunya, i cuinarem un kebab català amb coll de xai.

Recepta de kebab català

✏️ Ingredients pel kebab:

✔️ coll de xai
✔️ canyella
✔️ tomàquet
✔️ ceba
✔️ enciam
✔️ pa de pita

✏️ Ingredients per la salsa tzatziki:

✔️ 1 cogombre
✔️ 1 iogurt grec
✔️ 1 gra d'all
✔️ suc de llimona
✔️ julivert o menta
✔️ sal
✔️ pebre negre
✔️ oli d'oliva

📖 Preparació:

Marca el coll de xai tallat en una paella i cobreix amb aigua i una branca de canyella, tapa i cou a foc mitjà durant 1 hora aproximadament o fins que estigui tendre, separa la carn de coll i reserva, redueix la salsa restant fins a obtenir una crema i afegeix-la a la carn de coll desossat, reserva-ho.

Per a la salsa tzatziki, ratlla el cogombre i el deixem escórrer, tira en un bol el cogombre ratllat juntament amb el iogurt, el gra d'all pelat i picat, pebre i sal al gust, la menta o el julivert, el suc de llimona i l'oli. Barreja-ho tot bé amb una cullereta, reserva-ho.

Monta en un pa de pita, la carn amb l'enciam, tomàquet i ceba al gust i decora-ho amb la salsa tzatziki.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic