receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Kebab català amb coll de xai amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya

Partim d'un vi negre amb criança de cabernet sauvignon de la DO Catalunya per fer kebab català amb coll de xai

Bikini de galta de porc amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

| 06/11/2020 a les 08:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, recepta amb galta de porc, Recepta de kebab

 
Tenim un vi negre amb criança elaborat amb Cabernet Sauvignon de l'Urgell amb DO Catalunya, i cuinarem un kebab català amb coll de xai.

Recepta de kebab català

✏️ Ingredients pel kebab:

✔️ coll de xai
✔️ canyella
✔️ tomàquet
✔️ ceba
✔️ enciam
✔️ pa de pita

✏️ Ingredients per la salsa tzatziki:

✔️ 1 cogombre
✔️ 1 iogurt grec
✔️ 1 gra d'all
✔️ suc de llimona
✔️ julivert o menta
✔️ sal
✔️ pebre negre
✔️ oli d'oliva

📖 Preparació:

Marca el coll de xai tallat en una paella i cobreix amb aigua i una branca de canyella, tapa i cou a foc mitjà durant 1 hora aproximadament o fins que estigui tendre, separa la carn de coll i reserva, redueix la salsa restant fins a obtenir una crema i afegeix-la a la carn de coll desossat, reserva-ho.

Per a la salsa tzatziki, ratlla el cogombre i el deixem escórrer, tira en un bol el cogombre ratllat juntament amb el iogurt, el gra d'all pelat i picat, pebre i sal al gust, la menta o el julivert, el suc de llimona i l'oli. Barreja-ho tot bé amb una cullereta, reserva-ho.

Monta en un pa de pita, la carn amb l'enciam, tomàquet i ceba al gust i decora-ho amb la salsa tzatziki.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Us proposem tres bons vins (i molt econòmics) per acompanyar barbacoes i trobades amb amics amb l'arribada del bon temps
Imatge il·lustrativa
Torna el COTA, el primer festival de vins d’altura a la Masia la Torreta de Mediona el pròxim dissabte 28 de maig de 12 h a 20 h.
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein | Prodeca
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, organitza la participació d'un centenar d'empreses i 4 associacions al certamen que tindrà lloc del 15 al 17 de maig a Düsseldorf