vins catalans

99 sobre 100 a la Guia Gourmets per un dels vins catalans més cars

Aquesta guia vinícola de referència atorga 98 punts a un altre dels grans vins del celler, Reserva Real 2016

VÍDEO! Com escollim un vi? Quins criteris utilitzem?

| 05/11/2020 a les 16:51h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans
Mas de la Rosa Vinyes Velles 2017 (DOQ Priorat) aconsegueix la màxima puntuació a la Guia de Vins Gourmets 2021, amb 99 punts sobre 100, i entra a formar part de la denominada Lliga 99, integrada per només 20 vins que la publicació descriu com “les joies enològiques més excel·lents del panorama vinícola espanyol”. 

El comitè de tast d’aquesta guia de referència, format per professionals en actiu entre els quals figuren sommeliers, tastadors, enòlegs i periodistes, han tastat a cegues i qualificat un total de 3.740 vins. 

Mas de la Rosa 2017 és la segona anyada d’aquest vi exclusiu del Priorat, un projecte que ha impulsat Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, juntament amb l’enòleg Jordi Foraster, buscant la cara més hedonista del vi. És un vi subtil i elegant, elaborat a partir de velles garnatxes i carinyenes plantades fa més de 80 anys en costers sobre sòls de llicorella. La vinya que dona nom al vi, d’1,9 hectàrees, es troba en un lloc recòndit de gran bellesa i està documentada com una de les primeres finques vitícoles de Porrera. Es troba al mercat a un preu de 375 euros.

La Guia de Vins Gourmets 2021 també inclou entre els vins més ben puntuats una altra referència de Família Torres, el Reserva Real 2016 (DO Penedès), amb 98 punts, una puntuació que ha obtingut en les tres últimes edicions de la guia. Aquest és un vi d’estil clàssic, elaborat amb ceps de més de 40 anys de cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot procedents d’una petita vinya a la subzona Costers de l’Anoia, al Penedès, la singularitat de la qual radica en els seus sòls de llicorella, únics a la regió.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

No senyo
Anònim, 06/11/2020 a les 19:32
+1
-0
Aquest vi a la Guia de vins de Catalunya a tret 9,63 punts i el preu 375 € el meu vi "Vinyes Velles" 9,66 punts i el preu 40 € ?????????????????? per favor prou falset-as amb el vi
no enganyeu
Anònim, 21/11/2020 a les 18:52
+0
-0
a la partida del Mas de la Rosa tota la vinya vella es del celler Vall llach; la resta de vinya vella es va arrencar fa uns 20anys i van quedar 4ceps; la resta es vinya de 15anys com a molt, no se d'on treuen els ceps de 80anys.
Dir veritats en el món del vi si que es car; no els 375 euros d'aquesta ampolla

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Celler Joan Ametller, al Priorat
Celler Joan Ametller, al Priorat
Sergi Cortés
Joan Ametller, viticultor, presenta Família Ametller, un projecte vitícola amb 22 referències de vins del Penedès i el Priorat
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Barcelona, en una nit gurmet ben a prop de casa i a preu tancat
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre jove de la DO Catalunya elaborat amb Merlot, per fer una recepta de tiramisú expres amb te matxa