La Setmana del Vi Català

Tot a punt per una Setmana del Vi Català amb més de 70 activitats virtuals

Se celebrarà del 9 al 15 de novembre en una edició completament virtual i amb un canal televisiu amb programació pròpia

| 05/11/2020 a les 06:52h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, La Setmana del Vi Català
Imatge il·lustrativa
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va presentar ahir ​La Setmana del Vi Català, que tindrà lloc del 9 al 15 de novembre.

“La Setmana del Vi Català és un nou format de promoció dels vins catalans adaptat a l’actual situació del Covid”, ha explicat la consellera d’Agricultura. La Setmana del Vi Català neix davant la impossibilitat d’organitzar enguany la Mostra de Vins i Caves de Catalunya i, amb la voluntat de l’INCAVI, d’organitzar un altre esdeveniment que compti amb la participació de tots els agents del sector. 

La Setmana del Vi Català aglutina una setantena d’activitats organitzades per cellers, entitats, associacions vinculades al món del vi per a tot el territori català amb un objectiu comú: oferir un tast de la immensa varietat i riquesa del sector. El nou esdeveniment té voluntat de continuïtat i d’esdevenir la festa anual dels vins catalans.
 

Foto: pixabay


L’afectació de la pandèmia a Catalunya ha obligat a què totes les activitats siguin completament virtuals. En aquest aspecte, el director general de l'Incavi ha destacat la responsabilitat i l’agilitat dels cellers i promotors d’activitats en readaptar i canviar les activitats: “és d’agrair la bona rebuda i l’interès dels promotors en crear activitats adaptades al COVID i, també aquells promotors que van proposar activitats però que, finalment no es podran dur a terme per les darreres restriccions, com per exemple el Most Festival, que també havia programat activitats expressament per la Setmana del Vi Català”.


70 activitats entorn del vi i la Festa del Vi Novell

La Setmana del Vi Català ha comptat amb una programació oberta i participativa, feta amb les propostes dels propis actors del sector més les que ha organitzat l'Incavi de forma directa. Tota la programació i calendari es pot consultar a la web www.setmanadelvicatala.cat.

El programa de la Setmana del Vi Català està dividit en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi, i activitats divulgatives. La major part d’activitats són divulgatives i vinculades a la difusió de la cultura del vi i també accions comercials com descomptes per la compra de vi.

També, tenint en compte que l’11 de novembre és la Festa del Vi Novell i que enguany no es podrà fer la Festa al Palau Robert per tastar els vins novells de l’any, s’han preparat activitats virtuals per poder conèixer aquest primer vi de l’any.

Format d'emissions de La Setmana del Vi Català

Les activitats es podran veure des de casa, amb emissions d'11 a 13 i de 17 a 20.00 al canal de youtube de l'Incavi. El canal de 'La Setmana del Vi Català' serà un espai d'informació, d'opinió, debat i entreteniment on participaran des de pagesos, elaboradors, enòlegs, distribuïdors, restauradors, gastrònoms, tastadors, sommeliers, comunicadors i públic final.

Els presentadors estaran al Palau Robert de Barcelona i, des d’allà, connectaran amb tots els participants a través d’Internet. Aquest canal estarà conduït per David Jobé i Judit Cortina, d’Enoturista.cat A més, la Setmana del Vi Català serà present a totes les televisions locals de Catalunya gràcies a l’acord amb Penedès TV i La Xarxa. Cada dia es faran connexions als programes NEX (l'informatiu de la Xarxa), el magazín Ben Trobats, i al programa "Connecti-cat".

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi
Imatge il·lustrativa
Mor sobtadament el representant de la quarta generació d'elaboradors d'escumosos de la família
Imatge il·lustrativa
Es repartiran més de 500€ en premis entre les més de 400 obres exposades a la sala de bótes del celler