GoXo a Barcelona

​Dabiz Muñoz obre GoXo a Barcelona: “Tinc un llarg romanç no fructificat amb aquesta ciutat”

El cuiner de DiverXo, amb 3 estrelles Michelin, i StreetXo, inaugura un pop-up del seu exitós delivery a la capital catalana que pot convertir-se en restaurant

7 estrelles Michelin de Barcelona a domicili

| 03/11/2020 a les 13:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, GoXo a Barcelona, ​Dabíz Muñoz obre GoXo a Barcelona
Dabíz Muñoz obre el restaurant
Dabíz Muñoz obre el restaurant
"GoXo és hedonisme salvatge, la dicotomia entre gaudir amb el menjar i menjar coses amb rotunditat, d'una manera opípara". Així defineix Dabiz Muñoz al seu delivery que acaba d'aterrar a Barcelona. Un primer pas en forma de "pop-up" que, si es solidifica "acabarà sent un restaurant físic" i expandint-se cap a altres ciutats: "No tinc pressa, però si l'experiència és bona amb aquest restaurant, probablement, em plantejaré més destinacions en altres ciutats", ha explicat el cuiner en roda de premsa aquest matí.

Uns dies després de deixar-ho caure a les seves xarxes socials, ha estat el mateix Muñoz, propietari de l'establiment madrileny tres estrelles Michelin DiverXo, qui ha fet pública la notícia: "Fa molts anys que veient les possibilitats que no han quallat obrir a Barcelona era una il·lusió pròpia. Tinc molts amics dins i fora de l'hostaleria en aquesta ciutat i crec que no hi havia una altra ciutat per fer-ho. La gent em transmet afecte, admiració i ganes de provar el GoXo. Per ser sincers, estem una mica sorpresos de tanta repercussió i mostres de suport a la nostra marca i la meva persona".

El projecte GoXo va néixer durant el primer confinament davant la impossibilitat d'obrir tant el vaixell insígnia, DiverXo, com els establiments de la seva sucursal més despreocupada, StreetXo que es troben a Londres i a Madrid. A la dificultat de la situació, s'hi va afegir un l'inesperat incendi en el seu restaurant. I va ser tot un èxit de públic: "Al món XO hi ha una premissa indestructible: Està prohibit rendir-se. Quan ens van confinar vaig començar a pensar què fer amb el meu temps lliure. Vaig començar a fer receptes a les xarxes, vaig pensar a fer una cuina de producte tamisat per la meva creativitat i portat als termes i regles de l'alta cuina. Però la premissa era que poguessis baixar al súper de casa i que poguessis fer les receptes. La meva parella, Cristina, va obligar-me, jo no tenia moltes ganes -recorda-. Quan van passar els primers mesos de la pandèmia vaig pensar a fer un delivery de StreetXo, però em vaig adonar que no era bona idea perquè els plats estaven pensats per servir en un restaurant, així que vaig pensar en realitat què volia fer.

El millor era adaptar els plats d'Instagram amb concepte de creativitat de l'alta cuina, però que arribés bé a casa, que és el gran problema del binomi delivery i alta cuina. Així que vam pensar plats per a una carta curta, a la qual tots els detalls estiguessin cuidats i concebuts per a un plat/una persona. Tot empaquetat i el més llest per consumir en el moment o que es pogués escalfar fàcilment i guardant les qualitats que ha de tenir aquest plat per endur-te'l a la boca.
 

Lassanya Mumbai. Foto: GoXo


Així va néixer GoXo que és pur gust, un gust sorprenent. Crec que això és, precisament, el que mai falta a la meva cuina i per això ha tingut l'èxit que ha tingut. He agafat l'ànima de XO i l'he posat aquí". I és que amb GoXo el guardonat cuiner barreja receptes tradicionals (com una lasanya) afegint-hi el toc asiàtic i viatjat característic de la seva culinària. "És una carta canviant amb molt pocs plats. Volem que sigui molt estacional. Hem tret algun plat, com les llenties estofades amb "ras el hanout" i un espectacular sashimi de gambes i mantega que estem pensant recuperar perquè la gent ens ho demana". Entre els plats, alguns coneguts que fan bandera de la combinació arriscada i exòtica a què ens té acostumats. Per endur-se a casa hi figuren els "noodles" caldosos amb musclos gallecs, coco, paparres i cafè; l'amanida verda de gaspatxo, o el "cocido" Hong Kong Madriz, uns "dumplings" de gallina acompanyats d'allioli d'all negre i cigrons deshidratats que porten el toc cruixent i papada morada.

Molts fans del xef han fet sentir a les xarxes com d'esperada és aquesta obertura. I és que el menjar a domicili de Muñoz ha sigut un dels deliverys més demanats a la capital espanyola. Des d'avui mateix es poden començar a fer comandes amb la mateixa operativa que a Madrid: Un Preorder limitat i un Live també limitat en comandes en horari de matí i de tarda a unes hores concretes (12.45 i 19.45, respectivament) per no trair la conceptualització de cada plat i que tot estigués amb la textura i presentació adequades.
 

"Tarta de la Pedroche". Foto: GoXo


"Els riders repartiran en una àrea restringida perquè volem preservar la qualitat i tindrem un nombre màxim de comandes perquè sabem que des del primer dia s'obri una sobre demanda, però mai m'ha interessat vendre per vendre, així que seran limitats. Volem que si els arriba a 50 persones, arribessin com jo vull", puntualitza. "Treballem amb el volum que som capaços de fer segon s els nostres estàndards en horari de dimecres a diumenge per migdia i sopars".

Publicitat no els hi ha faltat. Al famós xef i la seva televisiva parella, Cristina Pedroche, han fet una amplíssima difusió a les seves xarxes que arrepleguen quasi 3 milions de seguidors.

S'ha parlat molt de restauradors que obren servei de Delivery per intentar capejar el temporal de la covid. En el cas de Muñoz i en un moment que no incita a l'optimisme, el restaurador fa un pas més i situa la seva opció de menjar per emportar en una altra ciutat quan ja té pendent la propera obertura física a Madrid d'una nova delegació del seu exitós StreetXo.

Contingut relacionat

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic