receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya

Bikini de galta de porc amb un vi negre amb criança de la DO Catalunya

Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya

Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc

Recepta de salmó a la planxa amb un vi blanc amb criança

| 29/10/2020 a les 17:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, sandwich de galta, recepta amb galta de porc

 
Tenim un vi negre amb una mica de criança elaborat amb Garnatxa Negra de la DO Catalunya, i cuinarem un bikini especial fet amb galta de porc.

Bikini de galta de porc

✏️ Ingredients:

✔️ 4 galtes de porc
✔️ 2 cebes
✔️ 2 grans d'all
✔️ 120 mil·lilitres de vi negre
✔️ pebre, farigola
✔️ 1 c / c de pasta de curri vermell (opcional)
✔️ oli d'oliva verge extra
✔️ sal
✔️ pa de motlle sense crosta
✔️ pebrots confitats
✔️ vi negre amb criança de la DO Catalunya

📖 Preparació:

- Pelar la ceba i tallar-la. Pelar els grans d'all. 
- Posar un bon raig d'oli en una cassola i quan estigui calent, incorporar les galtes salpebrades al gust, daurar per ambdós costats i incorpora la ceba i els alls.
- Escalfar a foc lent uns 15 minuts.
- Incorporar el pebre, la farigola, la pasta de curri, barrejar bé i regar amb el vi de la DO Catalunya. 
- Deixar coure uns 60 minuts o fins que la galta estigui tendra.
- Retirar les galtes. Reduir la salsa a la mateixa cassola.
- Planxar l'entrepà en una paella amb una mica de mantega i finalment afegir uns pebrots confitats a dins per donar un toc avinagrat i cruixent.

Un vi negre amb un toc especiat i una bona acidesa és ideal per acompanyar els greixos d'aquestes carns.

També us pot interessar

Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic