recepta panellets

Recepta de panellets de pinyons

Per Tots Sants... panellets, castanyes, torrons i refranys

Us proposem una recepta de cuina indispensable aquests dies: la recepta de panellets

La maridarem amb una malvasia, un moscatell o un vi ranci sec

Recepta de salmó a la planxa amb un vi blanc amb criança

| 29/10/2020 a les 09:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, receptes de cuina, recepta panellets, panellets recepta, panellets de pinyons
Imatge il·lustrativa
Foto: Cristina Fernández
Som en temps de castanyes, moniatos, dies més curts, de núvols, fred i pluja. Temps de treure abrics i bufandes i temps de gaudir dels dolços que més ens agraden, els panellets.
 
Us proposem una recepta de panellets de pinyons, un postre al que li va genial una Malvasia de Sitges o un Moscatell del Penedès. Un vi ranci sec amb més cos també pot ser una bona opció.

Anem per parts per no perdre detall de cap ingredient i pas a pas de la recepta de panellets. Renteu-vos bé les mans, ja que ens empastifarem amb tota la massa… Si no no serien panellets de veritat!

Recomanem fer la recepta de panellets amb tota la família, amb els més petits i, fins i tot, amb els més negats a la cuina.
 

Els ingredients que necessitarem per fer els panellets de pinyons són:
  • 300 g. de moniato blanc
  • 200 g. sucre blanc
  • 2 ous
  • 500 g. de farina d’ametlla
  • 150 g. de pinyons

Els passos per fer aquesta recepta de panellets són els següents:

En primer lloc, agafarem una cassola i bullirem amb aigua abundant el moniato blanc. Un cop cuit, el pelarem i el reservem en un bol. En el mateix bol on tenim el moniato afegirem, el sucre, la farina d'ametlla i un ou. Ara és quan toca barrejar-ho tot amb les mans enèrgicament fins a obtenir una massa homogènia i compacte.
A continuació, taparem la massa dels panellets amb paper film i la reservarem a la nevera d’un dia per l’altre.
L'endemà ja podrem utilitzar la massa per continuar el procés d’elaboració dels panellets.
Pre-escalfem el forn a 180ºC per guanyar temps.
 

Foto: Cristina Fernández


Tot seguit, començarem a fer boles amb la massa, que quedin ben rodones, i les passarem pels pinyons. Batrem l’altre ou que havíem reservat i pintarem els panellets perquè així quan els posem al forn quedin ben daurats i brillants.
Els anirem posant en una safata amb paper sulfuritzat especial de forn.
Els deixarem coent al forn durant 15-20 min a 180ºC, fins que estiguin daurats. Ja cuits, deixarem que es refredin i ja els tindrem llestos per menjar!

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre jove de la DO Catalunya elaborat amb Merlot, per fer una recepta de tiramisú expres amb te matxa
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
La Silvia Naranjo, el Jordi Alcover i la gent de La Guia de Vins de Catalunya enceten una col·laboració amb Cupatges