Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer

Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer recupera la fermentació i l'envelliment en bótes de castanyer

El cava Gran Reserva Brut Nature surt al mercat a un preu de 35 euros

Cava solidari pels infants més vulnerables

| 28/10/2020 a les 14:00h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer
Vilarnau llança un cava singular per la seva història i elaboració. Es tracta de l'Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer, un cava creat a partir de la varietat autòctona del Penedès del mateix nom. La peculiaritat d'aquest cava és la fermentació i l'envelliment en bótes de fusta de castanyer dels boscos del Montseny fetes a mà per un boter local. D'aquesta manera, Vilarnau recupera la tradició de les masies catalanes que envellien els vins blancs elaborats amb el raïm xarel·lo en aquest tipus de fusta.

Després d'anys d'investigació, l'equip d'enòlegs de la cava, Damià Deàs i Eva Plazas, han dut a terme diversos estudis per analitzar com evolucionava la varietat Xarel·lo en bótes de fusta de castanyer, un tipus de fusta que preserva les característiques de la varietat i li atorga unes notes especials.

Un 50% del xarel·lo fermenta en fusta de castanyer i l'altra meitat ho fa en dipòsits d'acer inoxidable. El resultat és un escumós diferent, amb aromes d'infusions i de camamilles combinades amb el lleuger torrat del castanyer que ens recorda notes de tabac de pipa. Un cava que combinarà perfectament amb carns blanques, bolets o peixos. Surt al mercat a un preu aproximat de 35 euros.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

RESTITUIR EL PRESTIGI DEL CAVA
Manuel Durán, 30/10/2020 a les 11:39
+0
-0
Felicitats!!! Aquet verdeder Cava restituex el prestigi al Cava, tan malmes degut al seu afrancesament!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre jove de la DO Catalunya elaborat amb Merlot, per fer una recepta de tiramisú expres amb te matxa
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
La Silvia Naranjo, el Jordi Alcover i la gent de La Guia de Vins de Catalunya enceten una col·laboració amb Cupatges