estrelles Michelin de Barcelona a domicili

7 estrelles Michelin de Barcelona a domicili

L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina

​Barcelona, a la brasa

| 21/10/2020 a les 07:05h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, estrelles michelin take away, estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Com una gerra d'aigua freda va rebre el sector de l'hostaleria l'anunci del tancament de bars i restaurants 15 dies per part de la Generalitat (amb neguit inclòs per l'espera d'aprovació per part del TSJC). A Barcelona, la segona clausura ha portat als restaurants amb estrella Michelin a replantejar-se el negoci i apuntar-se al delivery o take away per sobreviure. Molts, ja ho van fer durant el confinament del març, d'altres s'hi sumen atesa la difícil situació per poder seguir treballant: "Estem decebuts amb la decisió. Òbviament, compartim la preocupació per l'augment dels casos d'infecció, però no creiem que tancar restaurants -sobretot un gastronòmic com el nostre- sigui la solució", denuncia Jordi Artal, xef del Cinc Sentits (1 estrella Michelin). Com ell, el conjunt del sector va expressar aquest cap de setmana amb una concentració a la Plaça Sant Jaume el seu estupor davant una decisió que consideren arbitrària i exigeixen més explicacions, ajudes i respostes. Ja han anunciat noves concentracions.

El mercat canviarà, està canviat. El negoci del domicili és una oportunitat per alguns restauradors (ara i abans de la pandèmia), però ha sigut amb aquesta i les noves restriccions d'aforament imposades amb l'obertura a l'estiu que molts han començat a fer-ho amb més serietat. En general, però, per restaurants amb costos estructurals tradicionals no és la millor opció. De fet, molts han decidit tancar fins que no puguin servir a les seves taules. D'altres, han posat els fogons en marxa i han encarregat embalatge extra per portar-te les creacions a domicili. "Abans d'estar tancats sense fer res, busquem tirar endavant d'alguna forma, donar feina a part de l'equip", explica Eduard Xatruch, xef del biestrellat Disfrutar.

Els restauradors consultats coincideixen que hi ha dues màximes perquè un estrella Michelin en delivery funcioni: el preu és a primera. Ha de ser més assequible, molt més, que quan t'asseus en un d'aquests temples del bon menjar. La segona, és que han de ser plats que viatgin bé, que estiguin molt acabats i es puguin reescalfar a casa o, de vegades, acabar amb un mínim muntatge amb mans d'aficionat amb facilitat. "Determina l'èxit que arribi en bones condicions, que el plat sigui molt bo i que agradi, que doni la possibilitat de menjar 'alta cuina' sense marejar el client. Entenem que qui demana un delivery no vol posar-se a fer de cuinetes a casa. Com més acabat estigui tot, menys marge d'error", explica Xatruch.

Seguint aquestes màximes seleccionem els delivery Michelin a Barcelona: Alta cuina a casa

Hotel Monument

La proposta de take away "A casa amb Martin" que posa en marxa el Monument Hotel aquest mateix divendres comprèn 13 referències de plats emblemàtics del xef que porta la proposta gastronòmica de l'establiment, Martin Berasategui (12 estrelles Michelin en les seves diferents restaurants, quatre d'elles en aquest mateix hotel). Tasteu els raviolis de cua de vedella amb salsa foie i porto (16 €), el melós de wagyu, céleri i salsa teriyaki (18 €) o la fantàstica hamburguesa de 200 g de carn de vedella "dry aged" amb ceba caramel·litzada formatge manxec i patates (14 €), Tots ells, plats que provenen dels diferents espais de l'hotel barceloní: Hall0, la Terrassa Verbena i Oria. També hi ha a disposició de la clientela una selecció de vins i escumosos amb un preu adaptat al servei a casa.

Preu mitjà: 40 €
Web: https://www.monumenthotel.com
Comandes: email reservasrestaurantes@monumenthotel.com
Delivery: Macafri
Take away: Passeig de Gràcia, 75
Horari: de 13 a 15 i de 20 a 22:30 h.

Via Veneto

"Aquest nou delivery/take away que ja vam posar en marxa durant el confinament de primavera ha estat molt ben rebut pels nostres clients. És una manera de seguir donant servei i portar el Via Veneto a casa i així poder mantenir la relació amb ells encara que no estem oberts", explica Pere Monje, director de l'emblemàtic establiment (1 estrella Michelin). "Tots els plats s'elaboren cada dia per l'equip de cuina que dirigeix el nostre xef David Andrés. La nova carta de take away d'aquesta tardor destaca pels productes de temporada (els bolets, la caça, etc. ), les noves estrenes d'en David (els llagostins, el Pate en Croute, etc.) i, per primera vegada, fem el nostre famós steak tartare per emportar", afegeix l'empresari. El guardonat restaurant també prepara altres plats que no estiguin a la llista de delivery amb prèvia antelació.
 

Els canelons del Via Veneto Foto: Via Veneto


Preu mitjà: 40 €
Comandes: Whatsapp 619 587 162 / 932 007 244 / info@viaveneto.es
Delivery: Macarfi
Take away: Carrer de Ganduxer, 10
Horari: les 24 h

Disfrutar&Compartir

Els tres últims caps de cuina d'elBulli ha posat a punt una proposta conjunta de delivery i take away sota la marca paraigües Compartir &Disfrutar -els seus dos establiments a Barcelona (2 estrelles Michelin) i Cadaqués (plat Michelin)-. Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch han pensat en una selecció de 15 plats ajustats per gaudir del dia a dia a més de la caixa de snacks creatius (amb clàssics com el polvoró de tomàquet, merengues de remolatxa o minipizzes cruixents) i de còctels que ja van treballar durant el primer confinament.
 

Els còctels del Disfrutar. Foto: Disfrutar


"Arrancarem aquest dimecres a la nit. Coneixent-nos tot anirà evolucionant i millorant. Ho fem des del restaurant, però no és la cuina del Disfrutar, encara que té l'essència del Compartir (l'altre restaurant dels tres socis a Cadaqués) i del Disfrutar: tocs originals, però no es cuina creativa, moderna i amb algun plat tradicional. L'objectiu és que la gent pugui menjar molt bé, amb un preu assequible i que arribi bé a casa", explica Xatruch. Entre ells, una amanida de tomàquet i maduixes amb esfèrics d'alfàbrega, una amanida d'endívies amb dues textures i espuma de gorgonzola, nous i fruita de la passió, un paté de campanya tradicional elaborat amb kimchi, llamàntol amb escabetx de bolets i verdures, un pollastre guisat amb carxofes i picada d'avellanes i xocolata o el "famós" panchino, un dels plats fetitxe del Disfrutar que sí que tindrem a domicili. "Com a molt, hauran d'escalfar alguna cosa o tirar alguna sopa, no s'ha d'emplatar com a tal a casa. Ho aconseguim amb una vaixella ecològica molt maca que fem servir ja apta per utilitzar-la com a plat de menjar", explica el restaurador.
 

Els snacks del Disfrutar. Foto: Disfrutar


Preu mitjà: 40-45 € (comanda mínima 18 €)
Web: http://www.disfrutarbarcelona.com
Comandes: http://www.disfrutarbarcelona.com/take-away-es
Delivery: Glovo
Take away: Villarroel, 163
Horari: dimecres nit i de dijous a diumenge migdia i nit

Cinc Sentits

"Estem donant un servei de menjar per emportar i per lliurement a casa sota la marca Sentit Comú", expliquen des del restaurant d'en Jordi Artal (1 estrella Michelin). Treballen aquests dies de tancament en les cuines del restaurant, però en format emportar i també el lliuren a casa sota aquesta marca que és com el germà petit. El xef, que treballa habitualment amb proveïdors artesans que tenen cura del producte i dedicació, intenta amb aquest nou projecte que comença a finals de juny recollir els plats essencials del Cinc Sentits i alguns "més personals". "El plat estrella ha sigut els canelons de l'àvia Sofía", confessa Artal. Entre els entrants, trobareu el mini brioix de pollastre amb samfaina (6 €) i les croquetes de cua de bou amb allioli de moll de l'os a la brasa (7 €). De l'hort gaudireu amb les verdures de Parc Agrari del Baix Llobregat amb salsa d'herbes fresques (10 €) i, com a plats més forts, els canelons de festa major de l'àvia Sofia (12 €) o el llobarro salvatge amb salsa cremosa de cava, xampinyons i patata nova (18 €).
 

Els canelons de l'àvia Sofía. Foto: Sentit Comú


Preu mitjà: 50 € / Lliurament a Barcelona, des de l'Hospitalet fins a Badalona. Gratuït a partir de 59 €
Web: www.sentitcomu.cat / www.cincsentits.com
Comandes: www.sentitcomu.cat / www.cincsentits.com
Take away: recollida al local (Entença, 60)
Horari: de dijous a diumenge, de 13 h a 20h.

Alkostat

Tot i que en Jordi Vila ha hagut de tancar temporalment el seu guardonat Alkimia (1 estrella Michelin), ofereix a la porta del costat, AlKostat, una carta culinària en format delivery i take away que val més no perdre's. Cuina catalana ben feta, senzilla i àgil pensada per compartir en la comoditat de la llar. No us perdeu la terrina de pollastre, foie i festucs amb torrades de pa i verdures encurtides d'acompanyament, per anar fent boca, les seves croquetes de pollastre per fregir-les a casa (2,20 €), o els seus inconfusibles macarrons (9 €) a la catalana (tornareu a ser petits). Si us agraden els tàrtars, al·lucinareu amb el de tonyina i garotes (18 €) i, com a principals, podeu triar el seu impecable jarret de vedella glacejat a l'oporto (18 €), unes mandonguilles amb fricandó (9 €) o el seu clàssic pollastre "la Cajola" estil Kresto (16 €) (amb una pell increïblement cruixent que recordareu durant temps). Treballen alguns fora de carta i també es pot demanar aquell plat que t'ha encantat: "Mirem de fer-ho realitat si ens demanen un desig", expliquen. Aquest passat cap de setmana el plat era el salmó fumat en una barreja de sal i sucre durant quatre dies acompanyat de cogombre adobat i crema a més de la seva llebre al punt, presentada amb garotes i olives mortes. També trobeu l'equip culinari d'en i Vilà a la seva nova cuina shop, Va de Cuina.

Preu mitjà: 25-30 €
Web: https://www.alkostat.cat / www.vadecuina.com
Comandes: trucant o whatsapp al 636291445
Take away: recollida al local (Ronda Sant Antoni, 41, Principal) o al Va de Cuina (Major de Sarrià, 130).
Horari de comandes: de dilluns a divendres, de 9:00-15.00 h/ Recollides: 11-15 h.

Osmosis

"Estem oberts quasi de miracle", expliquen des del restaurant que encara que no té una de les desitjades distincions, si està destacat en la categoria de Plat Michelin. "Crec que estem fent bona feina traslladant l'ADN Osmosis mitjançant la cuina de les arrels de "L'origen Osmosis", la sala que tenim a la part de dalt del restaurant. Cada plat arribarà al buit amb els ingredients, dates d'envasament i caducitat i les instruccions bàsiques d'emplatat. Fem arribar les nostres receptes per acabar-les en dos o tres passos, de manera que mentre gaudeixes d'uns entrants recentment acoblats, tens els segons regenerant a foc o al bany maria, a punt per posar-los al plat". No us perdeu els canelons "com Déu mana" (12 €), el secret de porc duroc, ratte noissete i romaní (12 €), l'espatlla de xai al vi negre i parmentier (13 €) o el garrí en el seu suc amb toffee de pastanaga (15 €).

Preu mitjà: 35 €
Comandes: 934545201 / Whatsapp 610277687 / correu a acasa@restauranteosmosis.com.
Delivery: Només per acabar a casa i servit entre les 11 h i 13 h i les 17 h i 19 h
Take away: d'Aribau, 100
Horari: hores convingudes entre les 13 h a 16 h i 20 h 22 h o bé per acabar a casa en el mateix horari.

Hofmann

"Hem creat una oferta adaptada a la nostra filosofia i, encara que hem inclòs alguns dels clàssics Hofmann, l'hem actualitzat amb una mirada més contemporània i adaptada a una oferta per emportar i de qualitat" afirma Silvia Hofmann directora no només de l'escola que porta el cognom de la seva mare sinó del petit imperi gastronòmic que ella va fundar i que inclou restaurants i una pastisseria. La Silvia ha posat en forma el seu delivery i take away. Com a aperitiu es presenten opcions com les seves clàssiques croquetes de bacallà i de pernil ibèric; el sandvitx d'albergínia i formatge de cabra, el melós de vedella al vi negre, la cassola de calamar amb mandonguilles, el caneló de vedella amb beixamel de foie o els cigrons amb escamarlans.
 

ELs cigrons amb escamarlans. Foto: Hofmann


Preu mitjà: 35 €
Comandes: 932 18 71 65 o Whatsapp: 639 76 92 93
Delivery: Macarfi i Deliveroo
Take away: Granada del Penedès, 14
Horari: de dilluns a divendres, de 13: 00 h a 15: 00 h i de 20: 30 h a 22: 30h.

Contingut relacionat

Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
08/10/2020
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
13/06/2020

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas.
Toni Falgueras recull un premi en presència del president Tarradellas. | Celler de Gelida
Toni Falgueras recull el premi Barcelona Comerç 2020 en representació de el comerç local | El celler planta cara a la pandèmia amb el comerç electrònic