Novetats de Vins Catalans

Raimat Abadia i Raimat Chardonnay, primeres anyades ecològiques

El celler de la DO Costers del Segre presenta les anyades ecològiques de dos dels seus vins més emblemàtics; Abadia i Chardonnay

Joel Castanyé, del restaurant La Boscana: "La pandèmia ens farà estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos"

| 15/10/2020 a les 08:01h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Novetats de Vins Catalans, Raimat Abadia i Raimat Chardonnay
Imatge il·lustrativa
Raimat (Costers del Segre - Lleida) presenta la primera anyada totalment ecològica de dos dels seus vins més emblemàtics: Raimat Abadia i Raimat Chardonnay. Tots dos s'han elaborat seguint els principis de l'agricultura ecològica que marca la Unió Europea i que inclouen, entre altres, la protecció de la vinya amb productes naturals; l’ús de compost orgànic pel seu adobat, el control de les males herbes de forma mecànica; la reducció de l’ús de sulfurós al celler; etc.

Abadia i Raimat Chardonnay se sumen a altres vins del mateix celler certificats ja com a ecològics, com Vol d’Ànima, Ventada (garnatxa blanca) o Boira (garnatxa negra). Raimat, amb el 100% de les seves vinyes certificades com a sostenibles, és el centre de recerca i desenvolupament vitivinícola líder al nostre país i un estendard de programes de sostenibilitat i medi ambient.

Per donar a conèixer el llançament d’Abadia i Chardonnay ecològics, Raimat ha iniciat una campanya de comunicació a televisió on reivindica els seus més de cent anys sent sostenible. També ha engegat una promoció en els punts de venda: amb la compra de dues ampolles d’ Abadia i/o Chardonnay t’emportes de regal un test amb un kit per sembrar roselles. 

Raimat Abadia ECO 

S’elabora amb cabernet sauvignon i ull de llebre de sòls calcaris i pobres. Unes vinyes on es manté una coberta vegetal d'espècies autòctones per afavorir la biodiversitat, evitar l'erosió i la compactació. El resultat és un vi estructurat, fi i elegant que combina la fruita negra madura amb notes de tabac i xocolata negra. 
Ideal per acompanyar carns però també un molt bon aliat de plats que contenen formatges curats, verdures, llegums i tot tipus de pasta. Té un preu de 6,99 €.

Raimat Chardonnay ECO

Raimat Chardonnay 2019 és la primera anyada ecològica d’aquest vi, elaborat amb el varietal emblemàtic de Raimat. El chardonnay ofereix vins molt aromàtics, complexos, frescos i afruitats.
Un vi estructurat que en nas té una gran intensitat aromàtica (meló, préssec, nectarina i litxis).  Subtils notes de fruita tropical entrellaçades amb notes cítriques que li aporten gran frescor. Pel que fa al maridatge, combinarà bé amb plats amb carns blanques, peix, marisc, arrossos, pastes, i amanides. Té un preu de 6,99 €.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Interessat en comorar
Esteban Domingo, 18/10/2020 a les 10:57
+0
-0
Com podem comprar aquest producte?
VINS AFRANCESATS
Manuel Durán, 18/10/2020 a les 16:52
+0
-0
Manuel Raventós i Domenech no va comprar Raimat per produir varietats franceses

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única