novetats de vins catalans

L’Agrícola d’Ulldemolins treu al mercat el vi brisat Lo Carnisser

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins (DO Montsant), va presentar Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat

La Guia de Vins dona a conèixer el millor vi de Catalunya

| 13/10/2020 a les 08:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Agrícola d’Ulldemolins, vi brisat Lo Carnisser
El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció de l’Agrícola d’Ulldemolins que pretén enaltir la singularitat d’algunes vinyes del territori, així com homenatjar a persones que han ajudat a fer possible, gràcies al seu esforç i dedicació.
 
Lo Carnisser és un reconeixement a Miquel Toldrà, viticultor i company de Cooperativa. És un vi brisat que neix amb l’anyada 2019 i s’ha produït amb la garnatxa blanca procedent d'unes vinyes de cinquanta anys. 

Després de fermentar el raïm macerant en fred (15º) amb les seves pròpies pells durant uns vint dies, que és tot el temps que dura la fermentació alcohòlica, es fa la separació de les pells i es deixa reposar i clarificar fins al moment d’embotellar-lo.

L'anís, la menta o l'espígol destaquen de la mateixa manera que la fruita d'os i les notes cítriques. En boca té una entrada dolça, és untuós i amb una estructura mitjana.

Ulldemolins està a la zona més alta de la DO Montsant, a la Vall del Silenci, situada entre el Parc Natural del Montsant i la Serra de la Llena. L’altitud, d’uns 600 metres, és un dels factors que afavoreix un terrer amb un microclima especial, amb molta variabilitat de temperatura entre el dia i la nit que, juntament amb el sòl de tipus argilo-calcari,  permet aconseguir vins més concentrats amb molta potència aromàtica.

L’etiqueta de Lo Carnisser és l’essència del Miquel pagès que, amb les seves mans treballades i expertes conreava la terra i les seves vinyes amb l’experiència de tota una vida dedicada a les seves passions, la vinya i el vi.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc
Imatge il·lustrativa
La plataforma Filmin ofereix 21 títols per poder gaudir d’un tast del festival des de casa