Els vins de la setmana

Jean Leon xarel·lo 2019: un glop de Penedès

Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell

Jean Leon s’estrena amb la chenin blanc i crea el vi experimental CB-19

| 09/10/2020 a les 08:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi destacat, Jean Leon xarel·lo 2019

Al celler Jean Leon, per homenatjar el seu fundador, que el 1962 va triar el Penedès per a elaborar vins al més alt nivell mundial, han triat la varietat local més representativa: el xarel·lo, i li han extret al màxim els seus trets més característics.

Tant és així, que més semblaria que el xarel·lo, en lloc de fermentar-lo, l’hagin destil·lat per tal d’extreure’n l’essència, perquè les aromes són potentíssimes, fins i tot exuberants, amb notes cítriques i de fonoll que planen damunt un fons de fruita blanca, préssec i albercoc.

A la boca, entra molt àgil i fresc, es nota gairebé cruixent, amb un volum que emplena el paladar amb una sensació densa i un punt llaminera.

És una ampolla de xarel·lo, sí, però té tan concentrades les característiques d’aquesta varietat, que sembla talment un glop de Penedès.

Té un preu recomanat de 13:45 €.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc
Imatge il·lustrativa
La plataforma Filmin ofereix 21 títols per poder gaudir d’un tast del festival des de casa