novetats

Jean Leon s’estrena amb la chenin blanc i crea el vi experimental CB-19

És el cinquè vi de la col·lecció, de producció limitada i ecològic

Cicle de concerts a peu de vinya a Jean Leon

| 22/09/2020 a les 19:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Jean Leon
Imatge il·lustrativa
Jean Leon presenta un nou vi monovarietal experimental elaborat, en aquesta ocasió, amb chenin blanc, una varietat blanca molt delicada i minoritària a Catalunya. És el cinquè vi de la col·lecció i s’anomena CB-19 d’acord amb les inicials de la varietat i l’anyada, que serà l’única que sortirà al mercat. És, a més, un dels pocs vins de chenin blanc elaborats a tot l’Estat Espanyol.

Després d’experimentar amb les varietats autòctones xarel·lo, sumoll i malvasia de Sitges, i també amb la varietat francesa cabernet franc, ara el celler del Penedès torna a posar França en el seu punt de mira i utilitza una varietat d’origen francès com a homenatge al país que va servir d’inspiració a Jean Leon quan va fundar el celler a principis dels anys seixanta. Com amb la resta dels seus vins experimentals, se n’ha fet una producció molt limitada, de només 3.164 ampolles, i està certificat com a ecològic.

La chenin blanc, originària de la vall del Loira, és una varietat versàtil de brotació precoç i maduració tardana, que té la virtut de mantenir un molt bon nivell d’acidesa. Per a l’elaboració del CB-19 s’ha seleccionat una vinya d’uns 20 anys situada a més de 400 metres d’altitud a la zona d’Alts d’Ancosa, concretament al municipi d’Aiguamúrcia, una de les zones més fresques de la D.O., i plantada en una lleugera pendent de graves superficials i textura franco-arenosa.

El raïm es cull a mà i el vi s’elabora amb la màxima delicadesa per mantenir l’expressió de la varietat. Després de realitzar la fermentació alcohòlica, el vi reposa durant 4 mesos sobre mares fines en dipòsits d’acer inoxidable. El resultat és un vi elegant d’aromes florals i de fruita verda en nas, i més cítriques en boca, que presenta una acidesa prominent i una evolució molt dinàmica a la copa.

Disponible en botiga especialitzada o directament al celler. PVP recomanat: 13,50€.
Pot adquirir-se aquí.

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi blanc de xarel·lo amb criança per elaborar una recepta de salmó a la planxa amb carabassa i cresta de bròquil
Nou celler Rendé Masdéu
Nou celler Rendé Masdéu | Rendé Masdéu
Jordi Bes | 1 comentari
Rendé Masdéu torna a començar gràcies sobretot a la solidaritat ciutadana, com testimonia Mariona Rendé: "Les ajudes que hem rebut han sigut de la gent" | Un estudi de la UB conclou que l'Espluga és un indret propici a les pluges intenses, però hi ha molt camí per recórrer a l'hora de prevenir-ne els efectes devastadors
Imatge il·lustrativa
La Setmana del Vi Català serà també audiovisual amb un canal propi i amb presència a les televisions locals de tot Catalunya | De moment compta amb 80 activitats i s’amplia el termini per rebre més propostes fins al 30 d’octubre a www.setmanadelvicatala.cat