la guia de vins de catalunya

La 13a Guia de Vins de Catalunya arriba amb novetats

La Guia de Vins de Catalunya 2021 veurà la llum el proper 15 d’octubre i estarà disponible tant en format paper com digital.

​Com mola

| 21/09/2020 a les 09:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Llibres, Guia de Vins de Catalunya
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo durant la festa de presentació de La Guia de Vins 2020
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo durant la festa de presentació de La Guia de Vins 2020
Amb prop de 1.4000 referències presentades, La Guia torna a ser una completa mostra dels grans vins que es troben arreu del territori català, tot i ser l’any amb més dificultats des que es va llançar, el 2008, la 1a Guia de Vins de Catalunya (la Covid-19, no només ha afectat el sector del vi i el desenvolupament dels tastos de La Guia, sinó que també s’han ocasionat grans pèrdues als cellers degudes al míldiu -fong que afecta tant les fulles com el raïm- que aquest any ha atacat amb molta més força la vinya). D’aquesta manera, La Guia de Vins es manté i se segueix consolidant, any rere any, com la guia amb major representació de la qualitat i diversitat dels vins catalans.
 
La Guia de Vins de Catalunya 2021 premiarà, un any més, els vins més ben puntuats, valorats i tastats a cegues per l’equip, que enguany s’ha vist modificat a causa de la pandèmia. A l’equip de tast s’hi ha afegit Sergi Sevé, al mateix temps que Sílvia Naranjo, Romina Ribera i Carles Xuriguera han tastat en menys ocasions.

Des dels seus orígens fins a l’actualitat, La Guia de Vins de Catalunya ha anat consolidant-se com a una eina imprescindible per a valorar l’evolució dels vins catalans. La festa de presentació que la Guia fa any rere any esdevé un dels actes més representatius del sector del vi a Catalunya i punt de trobada imprescindible pels professionals del sector, tant pels sommeliers, prescriptors, restauració i premsa, com pels elaboradors i cellers.

És per això que els responsables de La Guia, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, es mantenen ferms en la decisió de mantenir enguany la Festa de presentació, malgrat tenir encara pendent la convocatòria per tal de garantir el seguiment i manteniment de les normes de seguretat i higiene dictades per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19.

S'obren les portes de l'Escola del Vi Català

La primera edició de l’Escola Oberta del Vi Català ja ha obert les portes. La crisi sanitària de la Covid-19 ha fet que s’endarrerís l’inici del curs, al mateix temps que ha forçat a l’equip directiu, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, a decantar-se per un altre espai per impartir les classes per poder garantir la seguretat dels alumnes mitjançant la distància òptima. Així, l’Escola Oberta té finalment com a seu el restaurant Maná 75 (Passeig de Joan de Borbó, 101).

El programa educatiu que ofereix L’Escola Oberta buscar crear les bases per entendre la importància del vi català com a fenomen social i econòmic a Catalunya. Per aconseguir crear una massa crítica imprescindible per al desenvolupament de l’activitat present i futura dels professionals del sector, l’equip de La Guia de Vins de Catalunya proposa un programa de 10 sessions teoricopràctiques.

Entre els continguts teòrics hi haurà des de sessions dedicades a la història del vi català pre i post fil·loxera, fins a l’anàlisi de les tendències actuals del sector, passant per la definició de les denominacions d’origen, l’abast de les varietats internacionals o l’ús i abús de les foranes i la degradació de la identitat del territori.

Cada sessió tindrà dues hores pràctiques, amb sessions monogràfiques on es tastaran vins elaborats amb varietats tradicionals catalanes, des de les versions més senzilles fins a les més innovadores. L’avaluació del curs consistirà en un exercici final on els estudiants hauran d’elaborar una selecció de vins catalans per a la carta d’un restaurant, el portfoli d’una botiga o el d’una distribuïdora.


El professorat

Pel que fa als professors, l’equip estarà encapçalat per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, que estaran acompanyats per un grup de professionals lligats a diferents camps del sector:

Albert Costa, viticultor i propietari del Celler Vall Llach (DOQ Priorat); Sergi Delamo, director del VITEC (Centre Tecnològic del Vi); Sole G. Insua, periodista i directora de PCatS Comunicació; David Jobé, periodista i impulsor d’Enoturista.cat; Romina Ribera, arqueòloga i ànima de Glops d’Història; Sergi Sevé, propietari de la botiga i distribuïdora 12 DO’s; i Carles Xuriguera, viticultor i director de comunicació de la DO Empordà.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Escritor sobre vinos
George Potter, 21/09/2020 a les 18:08
+0
-0
Me interesa mucho obtener La Guía de Vins de Catalunya. Por favor, indícame donde puedo adquirirlo.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Més de 2000 persones han passat ja per Rovellats a les sessions Vinyls del Dj internacional John Jacobsen
Imatge il·lustrativa
La Pedrera- Casa Milà, l’Incavi i les DO catalanes s'uneixen per oferir tastos de vins i productes gastronòmics aquest estiu i tardor | Tots els caps de setmana a partir del 19 de juny l’edifici de Gaudí programa La Pedrera amb DO
Imatge il·lustrativa
L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Servit en copa, en un got o bevent directament d'una llauna.