novetats

Neix 77 Veremes, el primer vi ecològic de Miquel Pons

El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.

L'avenç del vi ecològic segueix imparable

| 16/09/2020 a les 08:51h
Arxivat a: Vins, Vins de Miquel Pons, Miquel Pons, 77 veremes

El celler Miquel Pons estrena la seva línia de vins ecològics amb un dels seus productes més icònics, el “77 veremes”. Aquest vi recull l’essència del treball i esforç de la família Pons a les seves vinyes del Penedès, ara amb el segell distintiu del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) que garanteix una producció totalment natural i respectuosa amb el medi ambient.

El vi està elaborat amb el xarel·lo procedent de les vinyes més velles de les finques de Cal Montargull, de les quals 80 s’han transformat a conreu ecològic. El celler anirà transformant tota la seva producció de forma progressiva i els pròxims mesos ho farà amb el cava rosat Núria. Les noves generacions de la nissaga Pons, a més a més, estan posant en marxa micro vinificacions amb varietats i vinyes específiques, com el xarel·lo vermell, que en els pròxims anys es començaran a comercialitzar per ampliar el catàleg de vins i caves “Premium” del celler.
 
El concepte “77 veremes” és un homenatge al fundador del celler i a les veremes i l’experiència acumulades. Als seus 90 anys, Miquel Pons encara visita sovint les finques per supervisar l’estat de ceps i el raïm i prendre decisions perquè la verema de cada any sigui òptima.
 
El Xarel·lo ecològic fermentat en bóta
 
El nou vi ecològic té una criança mínima de 4 mesos en bóta de roure francès i s’elabora amb la tècnica del remogut de les mares per obtenir més aromes i untuositat en boca. És un vi potent amb aromes de vainilla i fumats, de fruita blanca i un toc especiat. En boca és equilibrat, persistent i untuós on destaquen notes de gessamí i menta.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
El sommelier Xavier Ayala ens proposa sis vins ancestrals catalans
Imatge il·lustrativa
El Festival Terrer és un festival que uneix música, paisatge i cultura del vi al Priorat apostant per la sostenibilitat, el patrimoni i el territori.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"