​Sant Sadurní d’Anoia es prepara per acollir un Cavatast amb un nou format

La mostra de caves i gastronomia, que tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 d’octubre, se celebrarà en un nou format amb 4 espais, tastos amb aforaments limitats a 80 persones i una trentena d'elaboradors de cava.

La 24a edició del Cavatast es prepara per assumir nous reptes

| 15/09/2020 a les 19:45h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Cavatast 2020
El regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament, Ton Amat, a l'esquerra, amb l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas
El regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament, Ton Amat, a l'esquerra, amb l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas
Avui s'ha presentat a La Fassina de Can Guineu el Cavatast 2020. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas i el regidor de Turisme i Comerç de l’Ajuntament, Ton Amat.

Sant Sadurní d’Anoia acollirà els pròxims 2, 3 i 4 d'octubre una nova edició de la mostra de caves i gastronomia referent en el sector dels caves i la gastronomia de Catalunya. La fira, que aplegarà una trentena d’elaboradors de cava i empreses de restauració, xarcuteria i xocolata, oferirà una àmplia varietat de caves i propostes gastronòmics de qualitat. Enguany, degut a la situació de la Covid-19, el Cavatast tindrà un format completament diferent.

En paraules del regidor Ton Amat, “es va decidir tirar endavant aquesta fira amb un objectiu molt clar: seguir promocionant el cava, Sant Sadurní d’Anoia i la gastronomia local”. El representant municipal ha posat èmfasi en el fet que l’escenari d’enguany no podia ser el tradicional. Des de l’organització, es va descartar que la fira es fes al carrer perquè “no es podien cobrir les mesures sanitàries i, a partir d’aquí, es va començar a treballar en aquest nou projecte”.

Un format especial, adaptat al nou escenari

L’esdeveniment estarà ubicat en quatre espais singulars de Sant Sadurní: Caves Codorníu, Caves Freixenet, Caves Vilarnau i les Caves Cannals & Munné. Aquesta distribució permetrà controlar l'aforament i garantir totes les mesures i protocols de seguretat.

Es duran a terme sessions de tast; una el divendres 2 d’octubre, dues dissabte 3 d’octubre i una única sessió el diumenge 4 d’octubre. Cada sessió tindrà un aforament màxim de 80 persones. Els visitants podran gaudir d’una gran selecció de caves d’alta gamma, especialitats gastronòmiques de Km 0 de restauració, xarcuteria i xocolates, així com d’actuacions musicals en directe a cadascun d’aquests espais.

L’alcalde ha volgut ressaltar que  el Cavatast 2020 no serà un Cavatast tan popular; serà més professional. “Les edicions anteriors se celebraven al carrer i, per tant, l’aforament no estava limitat. Enguany, com que la fira es fa en recintes tancats amb una entrada prèvia, el visitant comprarà sabent què anirà a fer i a veure, és a dir, sabent què hi trobarà.”

Des del consistori s’ha apostat per tirar endavant l’esdeveniment, modificant el seu format per tal de garantir la màxima seguretat dels assistents. Malgrat aquesta ferma voluntat, en funció de com evolucioni la situació sanitària, “potser haurem de pitjar el botó de l’aturador”, ha matisat Ribas.

Compra d’entrades

L'entrada del Cavatast inclou el tast de 6 caves, 1 aperitiu amb xarcuteria selecta, 4 degustacions de restauració i 1 degustació de xocolata. El preu serà de 35 €.

Les entrades es podran adquirir a partir d’aquest dimarts 15 de setembre a través de la plataforma Instanticket.es o a cavatast.cat/comprar entrades. El termini finalitzarà el 30 de setembre a les 12 de la nit.

Atenció al visitant

Com cada any, s’habilitarà un número de telèfon (671 042 978) a través del qual els visitants podran fer arribar els seus dubtes i consultes relatives a l’esdeveniment. Es tracta d’una eina que ja s’ha estat utilitzant en les darreres edicions i que cada any rep més d’un centenar de consultes.


EL CAVATAST EN XIFRES

- 30 elaboradors de cava
- 4 espais
- 4 sessions de tast 
- Aforaments controlats de màxim 80 persones
- 35 € l'entrada amb tast de 6 caves, 1 aperitiu amb xarcuteria selecta, 4 degustacions de restauració i 1 degustació de xocolata

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
Pexels
Lourdes López
Els restauradors denuncien el tancament unilateral, la falta de control al transport públic i que les ajudes són clarament insuficients
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts.
Els restaurants que fan menjar per emportar i que han estat obligats a tancar poden demanar els ajuts. | Pexels
Sergi Cortés
El DOGC publica avui la convocatòria de subvencions per la restauració i els centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19
Imatge il·lustrativa
El cava Gran Reserva Brut Nature surt al mercat a un preu de 35 euros