entrevista

Joel Castanyé, del restaurant La Boscana: "La pandèmia ens farà estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.

Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués: "La resposta dels clients ha estat al·lucinant, com mai"

| 23/09/2020 a les 07:08h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Joel Castanyé, restaurant La Boscana, Cartaví
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC)els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
 

Exterior del restaurant La Boscana. 


Vau aprofitar els mesos de confinament per recopilar les vostres creacions culinàries des de l'any 2015 en un receptari... Explica'ns una mica

Hem aprofitat el confinament per documentar les receptes dels menús degustació o per esdeveniments, durant les quatre darreres campanyes que no havíem pogut documentar, o classificar. Això ens ha ajudat molt a reprendre algunes d'elles i a donar un gir a la recepta.

També vau preparar creacions noves que hem vist per les xarxes...

Si, vam arrencar amb un menú d'estiu molt divertit, amb creacions noves, aprofitant el que tenim a l'hort. Per exemple hem fet un plat amb les diferents parts del carabassó; les llavors, el fruit i la flor. També hem fet un plat compost amb un ingredient molt humil que ens envolta a la boscana que és el blat de moro i al qual li hem pogut donar molt protagonisme.
Pel que fa a les xarxes, en general, sempre intentem ser força actius. Durant el confinament han sigut molt protagonistes; els cuiners, els enòlegs, els sommeliers... Ens ha alegrat molt veure tants companys, fent-ho tan bé i amb tanta passió... És la demostració que tenim un sector molt viu.
 

Constantment tasteu vins per estar al dia... Alguna darrera incorporació destacada?

Si hem incorporat diversos vins, sempre ho anem fent. Per destacar-ne alguns et podria dir l'Ekam Essència de Castell D’Encus, de la nostra DO Costers del Segre, la Baixada d'Álvaro Palacios, un vi del Penedès que es diu l'Ermot de La Salada, i d'escumosos, Josep Coca de Sabaté i Coca, el Torelló Collection Brut Nature que és l'escumós nou de Torelló i el Mas del Serral de Pepe Raventós.

Has tingut temps fins i tot de participar amb la campanya d'estiu d'Aralleida...

Si, és tot un honor ser ambaixador de Lleida, és la meva terra i, per tant, va ser una gran alegria col·laborar en aquesta campanya.
 

Què creus que canviarà amb els consumidors després del sotrac de la pandèmia?

Penso que ens faran estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos. I també estimar més el nostre entorn i la nostra cuina. En definitiva, assaborir més i millor els nostres restaurants.

 


EL PERFIL

Un llibre: Rere les vinyes de Josep Roca i Imma Puig.

Una pel·lícula: La noche de doce años

El teu plat preferit: Els canelons de la meva mare Roser

Un aliment o ingredient que detestis: Cap

Un restaurant que no sigui el teu: El Celler de can Roca

Algú que admiris i amb qui aniries a sopar: Pep Guardiola

Algun cuiner referent: Ferran i Albert Adrià, Joan Roca, Xavier Pellicer, i podríem seguir i seguir…

Un vi català que t'emocioni: Les Aubaguetes d'Álvaro Palacios.

El primer que vas fer quan ens vam desconfinar va ser... Anar a un restaurant.
Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Leo i Roc Gramona
Leo i Roc Gramona | Ruth Troyano
Ruth Troyano
Roc i Leo Gramona elaboren vins parcel·laris a Enclòs de Peralba, un celler nou a recer de Gramona en què volen recuperar la memòria de l’elaboració de vins tranquils del Penedès
Cartell de Rovellats amb actuació de Sandra Bautista per La Verema del Cava
Cartell de Rovellats amb actuació de Sandra Bautista per La Verema del Cava
Del 5 al 26 de setembre, els cellers del Penedès proposen activitats enoturístiques de qualitat vinculades a la verema
Imatge il·lustrativa
Maridem el Maset Ritual 2020, amb destacades notes aromàtiques de préssec, amb una amanida de tomàquets i préssec