entrevista

Joel Castanyé, del restaurant La Boscana: "La pandèmia ens farà estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.

Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués: "La resposta dels clients ha estat al·lucinant, com mai"

| 23/09/2020 a les 07:08h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Joel Castanyé, restaurant La Boscana, Cartaví
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC)els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
 

Exterior del restaurant La Boscana. 


Vau aprofitar els mesos de confinament per recopilar les vostres creacions culinàries des de l'any 2015 en un receptari... Explica'ns una mica

Hem aprofitat el confinament per documentar les receptes dels menús degustació o per esdeveniments, durant les quatre darreres campanyes que no havíem pogut documentar, o classificar. Això ens ha ajudat molt a reprendre algunes d'elles i a donar un gir a la recepta.

També vau preparar creacions noves que hem vist per les xarxes...

Si, vam arrencar amb un menú d'estiu molt divertit, amb creacions noves, aprofitant el que tenim a l'hort. Per exemple hem fet un plat amb les diferents parts del carabassó; les llavors, el fruit i la flor. També hem fet un plat compost amb un ingredient molt humil que ens envolta a la boscana que és el blat de moro i al qual li hem pogut donar molt protagonisme.
Pel que fa a les xarxes, en general, sempre intentem ser força actius. Durant el confinament han sigut molt protagonistes; els cuiners, els enòlegs, els sommeliers... Ens ha alegrat molt veure tants companys, fent-ho tan bé i amb tanta passió... És la demostració que tenim un sector molt viu.
 

Constantment tasteu vins per estar al dia... Alguna darrera incorporació destacada?

Si hem incorporat diversos vins, sempre ho anem fent. Per destacar-ne alguns et podria dir l'Ekam Essència de Castell D’Encus, de la nostra DO Costers del Segre, la Baixada d'Álvaro Palacios, un vi del Penedès que es diu l'Ermot de La Salada, i d'escumosos, Josep Coca de Sabaté i Coca, el Torelló Collection Brut Nature que és l'escumós nou de Torelló i el Mas del Serral de Pepe Raventós.

Has tingut temps fins i tot de participar amb la campanya d'estiu d'Aralleida...

Si, és tot un honor ser ambaixador de Lleida, és la meva terra i, per tant, va ser una gran alegria col·laborar en aquesta campanya.
 

Què creus que canviarà amb els consumidors després del sotrac de la pandèmia?

Penso que ens faran estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos. I també estimar més el nostre entorn i la nostra cuina. En definitiva, assaborir més i millor els nostres restaurants.

 


EL PERFIL

Un llibre: Rere les vinyes de Josep Roca i Imma Puig.

Una pel·lícula: La noche de doce años

El teu plat preferit: Els canelons de la meva mare Roser

Un aliment o ingredient que detestis: Cap

Un restaurant que no sigui el teu: El Celler de can Roca

Algú que admiris i amb qui aniries a sopar: Pep Guardiola

Algun cuiner referent: Ferran i Albert Adrià, Joan Roca, Xavier Pellicer, i podríem seguir i seguir…

Un vi català que t'emocioni: Les Aubaguetes d'Álvaro Palacios.

El primer que vas fer quan ens vam desconfinar va ser... Anar a un restaurant.
Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc
Imatge il·lustrativa
La plataforma Filmin ofereix 21 títols per poder gaudir d’un tast del festival des de casa