entrevista

Joel Castanyé, del restaurant La Boscana: "La pandèmia ens farà estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.

Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués: "La resposta dels clients ha estat al·lucinant, com mai"

| 23/09/2020 a les 07:08h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Joel Castanyé, restaurant La Boscana, Cartaví
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC)els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes. Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
 

Exterior del restaurant La Boscana. 


Vau aprofitar els mesos de confinament per recopilar les vostres creacions culinàries des de l'any 2015 en un receptari... Explica'ns una mica

Hem aprofitat el confinament per documentar les receptes dels menús degustació o per esdeveniments, durant les quatre darreres campanyes que no havíem pogut documentar, o classificar. Això ens ha ajudat molt a reprendre algunes d'elles i a donar un gir a la recepta.

També vau preparar creacions noves que hem vist per les xarxes...

Si, vam arrencar amb un menú d'estiu molt divertit, amb creacions noves, aprofitant el que tenim a l'hort. Per exemple hem fet un plat amb les diferents parts del carabassó; les llavors, el fruit i la flor. També hem fet un plat compost amb un ingredient molt humil que ens envolta a la boscana que és el blat de moro i al qual li hem pogut donar molt protagonisme.
Pel que fa a les xarxes, en general, sempre intentem ser força actius. Durant el confinament han sigut molt protagonistes; els cuiners, els enòlegs, els sommeliers... Ens ha alegrat molt veure tants companys, fent-ho tan bé i amb tanta passió... És la demostració que tenim un sector molt viu.
 

Constantment tasteu vins per estar al dia... Alguna darrera incorporació destacada?

Si hem incorporat diversos vins, sempre ho anem fent. Per destacar-ne alguns et podria dir l'Ekam Essència de Castell D’Encus, de la nostra DO Costers del Segre, la Baixada d'Álvaro Palacios, un vi del Penedès que es diu l'Ermot de La Salada, i d'escumosos, Josep Coca de Sabaté i Coca, el Torelló Collection Brut Nature que és l'escumós nou de Torelló i el Mas del Serral de Pepe Raventós.

Has tingut temps fins i tot de participar amb la campanya d'estiu d'Aralleida...

Si, és tot un honor ser ambaixador de Lleida, és la meva terra i, per tant, va ser una gran alegria col·laborar en aquesta campanya.
 

Què creus que canviarà amb els consumidors després del sotrac de la pandèmia?

Penso que ens faran estimar més encara els grandíssims productes dels nostres pagesos. I també estimar més el nostre entorn i la nostra cuina. En definitiva, assaborir més i millor els nostres restaurants.

 


EL PERFIL

Un llibre: Rere les vinyes de Josep Roca i Imma Puig.

Una pel·lícula: La noche de doce años

El teu plat preferit: Els canelons de la meva mare Roser

Un aliment o ingredient que detestis: Cap

Un restaurant que no sigui el teu: El Celler de can Roca

Algú que admiris i amb qui aniries a sopar: Pep Guardiola

Algun cuiner referent: Ferran i Albert Adrià, Joan Roca, Xavier Pellicer, i podríem seguir i seguir…

Un vi català que t'emocioni: Les Aubaguetes d'Álvaro Palacios.

El primer que vas fer quan ens vam desconfinar va ser... Anar a un restaurant.
Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Les dues anyades de l’Alta Alella 10, 2010 i 2012, reben la millor puntuació del podi cava de la Guía Peñín 2023
Imatge il·lustrativa
Els lots es componen per una o dues ampolles de vi tradicional, ecològic o natural juntament amb un senzill joc tipus trivial
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
Esther Vaquero, Alèxia Putellas, Sergio Fuster (Ceo de Raventós Codorníu) i María Pombo
La firma d'escumosos presenta el seu nou spot amb un esdeveniment a Madrid, envoltada de celebrities, en el marc del seu 150 aniversari