Cellers de Lleida

El celler de Lleida Mas Blanch i Jové comença la verema per recollir 50.000 kilos de raïm ecològic

El celler, 100% ecològic i solar, recollirà menys raïm pels efectes del míldiu, l'oïdi i la sequera d'estiu, però serà de molta qualitat

La verema d’aquest celler sempre és de les últimes a tot Catalunya degut a l’especial microclima del lloc

Quatre espais d’art de les Garrigues s’uneixen per promocionar-se conjuntament amb “Camins d’art”

| 15/09/2020 a les 10:27h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, celler de Lleida, Celler de Lleida Mas Blanch i Jové, Cellers de Lleida
Imatge il·lustrativa
El celler de Lleida Mas Blanch i Jové ha començat avui una verema en una campanya complexa i que s’ha avançat una setmana respecte a anys anteriors. Aquesta anyada es preveu una disminució important de la quantitat respecte a les dues anyades precedents degut als problemes de míldiu, oïdi i sequera d’estiu que han afectat a una part de les vinyes. No obstant, el raïm que està entrant el celler, seleccionat i veremat a mà, és d’una excepcional qualitat.

Aquest celler, situat a la subzona de Les Garrigues, té les vinyes a dins del municipi de la Pobla de Cérvoles: un terreny sec i pedregós, amb molt bon drenatge i que es troba a una altura considerable (uns 700m d’altura). Aquest clima i paisatge es tradueix amb un raïm molt sa, petit, amb molts sucres i polifenols i que dóna com a resultat vins molt frescos, potents, equilibrats, elegants i amb molt color. Vins 100% ecològics (no s’utilitzen ni herbicides ni pesticides) i solars ja tota l’energia utilitzada per l’elaboració dels vins prové de les seves 110 plaques solars instal·lades a vora del celler.
 

La verema d’aquest celler sempre és de les últimes a tot Catalunya degut a l’especial microclima del lloc, amb dies calorosos però nits fresques, i també a la filosofia d’esperar al moment òptim de maduració del raïm que a l’arribar el dia es collit totalment de forma manual en caixetes de 20kg.

La verema d’enguany comença amb el Viogner de la Vinya dels Artistes i continuarà amb la Garnatxa blanca i el Macabeu de les finques Llinars i Vinya dels Artistes. Es preveu acabar la verema a finals d'octubre.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Foto: Carles Gala
El CavaBar estarà obert els dissabtes, diumenges i festius.
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages | Pere Fontanals
Pere Fontanals
L'alcalde d'Artés, Enric Forcada, explica que "el fàcil hauria estat no fer res, però hem decidit tirar endavant"
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum.
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum. | Fira de Barcelona
Jordi Bes
El cuiner desgrana les seves propostes per superar la pandèmia durant un fòrum a Barcelona on urgeix a buscar alternatives: "No podem estar tot el dia amb el súper drama" | Avisa els restaurants que han de tenir un pla de negoci per tirar endavant i el sommelier Josep Roca reivindica el rol de la restauració: "Som com la cultura, una fórmula que cura"