entrevista

Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa: "Està molt bé jugar a ser cuiner o sumiller a casa teva... Una altra cosa és dedicar-t’hi"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes

Sergi de Meià: "Només amb producte local tindrem sobirania alimentària, combatem el canvi climàtic i la gran agroindústria que ens manipula"

| 08/09/2020 a les 07:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, La Gurmeteria de Terrassa, Cartaví, La Gurmeteria
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC), els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanesLaia Castell és la sommelier de La Gurmeteria de Terrassa.
 

Laia Castell de La Gurmeteria


Com està anant l'obertura de La Gurmeteria després del confinament, amb la "nova normalitat"?

La veritat és que ha anat millor del que ens podíem imaginar, els clients tenien moltes ganes de tornar i hi havia una eufòria extranya després del confinament. 
 

Com veus el futur immediat? Després de les vacances d'estiu?

Això ja no ho veig tant clar. Hi ha una incertesa molt gran en tot plegat, ningú sap ni a on som ni cap on anem. Vull ser optimista i pensar que les coses tornaran al seu lloc després d’aquest temps que hem viscut en la pitjor pelicula de ciència ficció de la nostra vida.

Heu vist o esteu veient algun canvi dels hàbits de consum en la gent?

Si, com bé et comentava hem notat com una extranya sensació d’eufòria post confinament on tothom sortia perquè s’havia de sortir, ja havíem estat prou temps “tancats”.

Alguna incorporació a la carta de vins destacable?

Durant el confinament vam fer una carta de menjar reduïda (take away) i també de vins, dels quals tots eren vins de denominacions d'origen catalanes. Pocs vins però amb una relació qualitat preu excel·lent. Els quals es quedaran a la nova carta.
 

Els vins i la cuina han estat molt protagonistes a les xarxes durant el confinament... Com ho has vist?  

Penso que sort hem tingut de tots aquests lives per fer molt més amè el confinament i han servit perquè la gent prengui consciència de les nostres professions, està molt bé jugar a ser cuiner o sumiller a casa teva... Una altra cosa és dedicar-t’hi. 

Què creus que canviarà, en general, amb els hàbits de consum, després de la Covid-19? 

La veritat és que em fa bastanta por. Espero que la gent no deixi de sortir i consumir comerç local, primant evidentment la salut, està clar. 

Creieu que la Covid-19 farà prendre més consciència col·lectiva dels beneficis del consum de producte local?  

Espero que si, com deia a la pregunta anterior espero que la gent prengui consciència en com és d’important consumir producte local i de proximitat i recolzar al petit comerç.
 


EL PERFIL

Un llibre: El Perfum.

Un grup de música: Els Amics de les Arts.

Una pel·lícula: Només veig pel·lícules de dibuixos amb els meus fills.

El teu plat preferit: Unes bones gambes vermelles del mediterrani a la sal.

Un restaurant que no sigui el teu: Ses Forquilles i el Rais (Menorca).

Algú que admiris i amb qui aniries a sopar? Amb en Josep Roca.

Un vi català que t'emocioni: Alcor, de Can grau Vell
 
Un escumós: Kripta 40 aniversari, d'Agustí Torelló

Acaba la frase: Als vins catalans els falta.... Més reconeixement tant aquí com a fora
Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Amb una quota del 35% del mercat del cava ecològic, el grup es fixa ser l'empresa global de vins sostenibles amb major creixement l'any 2025
Entrega del premi Gourmet Català
Entrega del premi Gourmet Català | Irene Montagut
Irene Montagut
El sector gourmet es retroba al Mas Marroch dels germans Roca després d'un any i mig agredolç marcat per la Covid-19: "Junts i només junts farem créixer la gastronomia del nostre país"
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços.
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços. | Cedida
Jordi Bes Lozano
Celebrem la castanyada amb cinc sommeliers i un bartender que ens proposen panellets salats, vins per als dolços i un còctel