entrevista

Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa: "Està molt bé jugar a ser cuiner o sumiller a casa teva... Una altra cosa és dedicar-t’hi"

Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví

Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes

Sergi de Meià: "Només amb producte local tindrem sobirania alimentària, combatem el canvi climàtic i la gran agroindústria que ens manipula"

| 08/09/2020 a les 07:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, La Gurmeteria de Terrassa, Cartaví, La Gurmeteria
Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC), els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanesLaia Castell és la sommelier de La Gurmeteria de Terrassa.
 

Laia Castell de La Gurmeteria


Com està anant l'obertura de La Gurmeteria després del confinament, amb la "nova normalitat"?

La veritat és que ha anat millor del que ens podíem imaginar, els clients tenien moltes ganes de tornar i hi havia una eufòria extranya després del confinament. 
 

Com veus el futur immediat? Després de les vacances d'estiu?

Això ja no ho veig tant clar. Hi ha una incertesa molt gran en tot plegat, ningú sap ni a on som ni cap on anem. Vull ser optimista i pensar que les coses tornaran al seu lloc després d’aquest temps que hem viscut en la pitjor pelicula de ciència ficció de la nostra vida.

Heu vist o esteu veient algun canvi dels hàbits de consum en la gent?

Si, com bé et comentava hem notat com una extranya sensació d’eufòria post confinament on tothom sortia perquè s’havia de sortir, ja havíem estat prou temps “tancats”.

Alguna incorporació a la carta de vins destacable?

Durant el confinament vam fer una carta de menjar reduïda (take away) i també de vins, dels quals tots eren vins de denominacions d'origen catalanes. Pocs vins però amb una relació qualitat preu excel·lent. Els quals es quedaran a la nova carta.
 

Els vins i la cuina han estat molt protagonistes a les xarxes durant el confinament... Com ho has vist?  

Penso que sort hem tingut de tots aquests lives per fer molt més amè el confinament i han servit perquè la gent prengui consciència de les nostres professions, està molt bé jugar a ser cuiner o sumiller a casa teva... Una altra cosa és dedicar-t’hi. 

Què creus que canviarà, en general, amb els hàbits de consum, després de la Covid-19? 

La veritat és que em fa bastanta por. Espero que la gent no deixi de sortir i consumir comerç local, primant evidentment la salut, està clar. 

Creieu que la Covid-19 farà prendre més consciència col·lectiva dels beneficis del consum de producte local?  

Espero que si, com deia a la pregunta anterior espero que la gent prengui consciència en com és d’important consumir producte local i de proximitat i recolzar al petit comerç.
 


EL PERFIL

Un llibre: El Perfum.

Un grup de música: Els Amics de les Arts.

Una pel·lícula: Només veig pel·lícules de dibuixos amb els meus fills.

El teu plat preferit: Unes bones gambes vermelles del mediterrani a la sal.

Un restaurant que no sigui el teu: Ses Forquilles i el Rais (Menorca).

Algú que admiris i amb qui aniries a sopar? Amb en Josep Roca.

Un vi català que t'emocioni: Alcor, de Can grau Vell
 
Un escumós: Kripta 40 aniversari, d'Agustí Torelló

Acaba la frase: Als vins catalans els falta.... Més reconeixement tant aquí com a fora
Amb el suport de:  
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc
Imatge il·lustrativa
La plataforma Filmin ofereix 21 títols per poder gaudir d’un tast del festival des de casa