Torelló Petjades Barrica 2019: el color que faltava a la Champions

Una lleu empenta del roure ha empès aquest rosat a la màxima categoria

Visita virtual en 3 dimensions a Torelló

| 28/08/2020 a les 09:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Torelló Petjades Barrica 2019

 

Sovint es parla dels vins rosats amb la boca petita, amb diminutius: “un rosadet fresquet” perquè se'ls considera vins de segona. Potser el motiu és que solen ser vins agradables, però poc complexos, i la major virtut que se’ls reconeix és la frescor, sovint acompanyada d’un punt de dolçor que els fa fàcils.

Però a Torelló es van adonar que el seu rosat Petjades, elaborat amb merlot de vinyes certificades ecològiques, dóna per més. Així que a l’anyada 2019 es van atrevir a elaborar-ne 800 ampolles màgnum d’aquest mateix vi, però fermentat en bóta, en lloc dels habituals dipòsits d’acer inoxidable.

El resultat combina el millor dels dos mons: d’una banda la frescor i l’amabilitat que fan tan plaents els rosats, i d’una altra, la fermentació en fusta li afegeix matisos, de tal manera que les aromes de fruita vermella, maduixa, es veuen complementades per notes lleument fumades.

A la boca, malgrat la frescor, té una intensitat extra, una sensació més voluminosa, que el fa pujar a la categoria màxima, la dels grans vins. Siguin del color que siguin.

I compte, que en deuen quedar ben poques ampolles!

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
El sommelier Xavier Ayala ens proposa sis vins ancestrals catalans
Imatge il·lustrativa
El Festival Terrer és un festival que uneix música, paisatge i cultura del vi al Priorat apostant per la sostenibilitat, el patrimoni i el territori.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"