Torelló Petjades Barrica 2019: el color que faltava a la Champions

Una lleu empenta del roure ha empès aquest rosat a la màxima categoria

Visita virtual en 3 dimensions a Torelló

| 28/08/2020 a les 09:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Torelló Petjades Barrica 2019

 

Sovint es parla dels vins rosats amb la boca petita, amb diminutius: “un rosadet fresquet” perquè se'ls considera vins de segona. Potser el motiu és que solen ser vins agradables, però poc complexos, i la major virtut que se’ls reconeix és la frescor, sovint acompanyada d’un punt de dolçor que els fa fàcils.

Però a Torelló es van adonar que el seu rosat Petjades, elaborat amb merlot de vinyes certificades ecològiques, dóna per més. Així que a l’anyada 2019 es van atrevir a elaborar-ne 800 ampolles màgnum d’aquest mateix vi, però fermentat en bóta, en lloc dels habituals dipòsits d’acer inoxidable.

El resultat combina el millor dels dos mons: d’una banda la frescor i l’amabilitat que fan tan plaents els rosats, i d’una altra, la fermentació en fusta li afegeix matisos, de tal manera que les aromes de fruita vermella, maduixa, es veuen complementades per notes lleument fumades.

A la boca, malgrat la frescor, té una intensitat extra, una sensació més voluminosa, que el fa pujar a la categoria màxima, la dels grans vins. Siguin del color que siguin.

I compte, que en deuen quedar ben poques ampolles!

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
4 tastadors del món del vi i la comunicació l’han tastat a cegues per a descobrir-ne el seu misteri | Amb l’arribada de l’Enigma2, es destapen les claus de la seva primera edició
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Joan Munné i Àlex Peris amb el seu xarel·lo Vinya Marcelino
Ruth Troyano
“No tenim vinya pròpia però el nostre projecte vol donar valor als pagesos que treballen molt bé la seva..."
Imatge il·lustrativa
La 68a edició de el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó comptarà amb Vilarnau com el cava oficial d'aquesta gran cita esportiva.