activitats de verema

​Família Torres, noves experiències de verema al celler del Penedès

Família Torres se suma a la Festa de la Verema 2020 de Penedès Turisme el 5 de setembre, amb un ampli ventall d’activitats

Activitats de verema a Albet i Noya

| 27/08/2020 a les 09:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, Verema, enoturisme al penedès
Imatge il·lustrativa
Família Torres organitza diferents activitats de verema al seu celler de Pacs del Penedès durant el mes de setembre. A les propostes ja consolidades ‘Verema en família’ i ‘Del cep a la copa’, que se celebraran els tres primers dissabtes del mes, el celler suma aquest any dues noves experiències gastronòmiques el 5 de setembre, amb motiu de la Festa de la Verema 2020 impulsada per Penedès Turisme.

Aquesta jornada festiva arrancarà amb Verema en família, una activitat que consisteix en un esmorzar tradicional a peu de vinya, al Jardí Restaurant El Celleret, i en collir el raïm d’una parcel·la a l’emblemàtica finca Mas La Plana. Aquesta experiència, que finalitza amb un tast de dos vins, brinda als visitants l’oportunitat de viure la verema en primera persona d’una manera amena, aprenent sobre ceps, varietats i viticultura.

A continuació, Família Torres ofereix un Pícnic de verema al jardí d’El Celleret. La proposta gastronòmica es basa en plats estiuencs amb productes de proximitat: gaspatxo, amanida de porro i pernil ibèric, brotxetes de pollastre i botifarra..., tot això maridat amb vins de Família Torres i servit en una tradicional cistella de pícnic i estovalles de quadres.  

A la tarda, el celler familiar organitza una activitat per als que vulguin aprofundir en les varietats de raïm, les seves característiques i els vins que produeixen. Del cep a la copa és una experiència sensorial a peu de vinya en què es tasten els raïms de diferents varietats i els vins elaborats amb aquestes mateixes varietats.

Com a colofó de la Festa de la Verema 2020, se celebrarà el Sopar de verema entre vinyes, a El Celleret. Una vetllada amenitzada amb música en viu i maridada amb vins de Família Torres. El xef Sergi Millet ha creat una proposta gastronòmica amb productes frescos de la màxima qualitat: els entrants inclouen una amanida de verema amb raïm i sardines marinada amb Santa Digna Estelado Rosé (Xile) o un saltejat de ceps de temporada i mongetes de Sant Pau amb ou a baixa temperatura i cansalada, acompanyat del vi blanc Fransola (DO Penedès). Per al plat principal, el xef proposa xai desossat a la brasa amb trinxat de patates i salsa al vi negre, harmonitzat amb Mas La Plana (DO Penedès), el vi insígnia de la Família Torres. Les postres consisteixen en figues amb crema de formatge i galeta d’ametlles amb el clàssic moscatell Floralis.

Les activitats Verema en família i Del cep a la copa es podran gaudir també els dies 12 i 10 de setembre, a més del 5 de setembre. Les places són limitades i per això cal reservar amb antelació a través de la web https://www.torres.es/ca/experiencies/penedes o contactant amb el departament d’enoturisme de Família Torres al 93 817 7330 o reserves@torres.es.
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.