VEREMA

La borsa de temporers del Consell Comarcal de la Terra Alta assegura la campanya de la verema

Els departaments de Salut, Treball i Agricultura activen un protocol per assegurar les mesures necessàries per fer front a la covid-19

, Terra Alta | 20/08/2020 a les 09:35h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Terra Alta, mesures de protecció, Departament de Salut, Temporers, verema, consell comarcal Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La borsa de treball temporal que el Consell Comarcal de la Terra Alta ha activat per treballar a la verema a la comarca té molt bona acollida. Ja són 187 les persones que s’hi han inscrit, 96 de les quals del territori, i que asseguraran la collita del raïm en aquesta campanya que malgrat que s’han començat a veremar algunes varietats primerenques, es preveu que comenci a finals d’aquesta setmana o a principis de la vinent.

Estes dades, juntament amb les que presenta la Unió de Pagesos amb la seva borsa de treball que també ha obert amb el mateix objectiu, auguren que la Terra Alta podrà cobrir la demanda de temporers per aquesta campanya amb treballadors que un cop hagin acabat la jornada laboral podran tornar a casa a descansar. D’aquesta manera, s’evita que hi hagi grups de temporers instal·lats en albergs de la comarca, l’acumulació de gent i possibles contagis. De fet, a tal efecte i seguint les recomanacions del departament de Salut, l’alberg de Batea no obrirà enguany les seves portes.

Per afrontar aquesta campanya tan excepcional i amb totes les mesures de seguretat necessàries davant el covid-19, la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, i Xavier Galcerà, conseller comarcal d’Agricultura, s’han reunit avui amb les tres direccions territorials dels departaments de Salut, Treball i Agricultura, representants de la Unió de Pagesos, de la DO Terra Alta i de diferents cellers de la comarca per, entre tots, resoldre dubtes sobre el protocol que han activat els tres departaments per garantir una verema segura per a tothom.
 

Foto: Cedida


En este àmbit, el del protocol d’actuació, alguns dels punts acordats han estat els següents:

-Cada dia caldrà prendre la temperatura a tots els treballadors abans de l’inici de la jornada i un cop finalitzada. El màxim permès seran els 37 graus de temperatura.

-El pagès, celler o empresa haurà de proporcionar els EPIs als treballadors (mascareta i aigua i sabó, i si és possible, també gel hidroalcohòlic). Salut no recomana l’ús de guants.

-El treballador haurà de signar cada dia el document dels símptomes com una gestió d’autoresponsabilitat.

-Estarà permès que una mateixa colla de treballadors viatgi en el mateix vehicle sempre que faci ús de les mesures de protecció establertes.

-Si surt un cas positiu o un possible simptomàtic (+37º), aquest es derivarà al CAP o als serveis mèdics d’atenció primària. Se li controlarà la simptomatologia i, si es considera sospitós, se li farà un test PCR i haurà d’estar en aïllament fins tenir el resultat. A nivell laboral, comportarà una baixa automàtica.

-En cas que sorgeixi algun positiu, es procedirà a l’aïllament de les persones que hi hagin tingut contacte estret.

Es considera contacte estret haver estat a menys de 2 metres de la persona que ha donat positiu, sense protecció i durant un període mínim de 15 minuts. Si les persones que han estat treballant amb el positiu duien la corresponent protecció, no es considerarà que hi hagin tingut contacte estret.

-Es podrà fumar en espais oberts sempre que es respecti la distància mínima de 2 metres.
Totes les recomanacions establertes en aquest protocol s’han fet arribar als pagesos que facin la contractació a través de la borsa de temporers perquè coneguin les mesures de seguretat que s’han de seguir en cada moment.
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
D’esquerra a dreta: Joan Soler (DO Pla de Bages), Salustià Álvarez (DOQ Priorat), Salvador Puig (INCAVI), Quim Batlle (DO Alella), Joan Arrufí (DO Terra Alta), Pilar Just (DO Montsant), Bernat Andreu (DO Conca de Barberà), Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre), Vicenç Ferre (DO Tarragona), Joan Huguet (DO Penedès), Xavier Pié (DO Catalunya) i Xavier Albertí (DO Empordà)
Els presidents, acompanyats pel director general de l'INCAVI, han fet balanç de la campanya conjunta "gaudeix del que és bó"
Imatge il·lustrativa
El celler està transformant a ecològica la seva producció de vins i caves.